Hoppa till huvudinnehåll

Jättesatsning på musikal läggs ner i S:t Karins – lärare anklagas för osakligt beteende

Logomo skylt
Musikalen skulle visas i Logomo. Logomo skylt Bild: Yle/Nina Bergman logomo utställning,Logomo (Åbo)

Gymnasiet Kaarinan lukio i S:t Karins lägger ner sin jättesatsning på musikalen Grease, som skulle visas i Logomo i Åbo.

Skolans rektor Kimmo Laitinen säger till Yle Turku att läraren som ledde musikalgruppen har dragits ur sin tjänst. Beslutet fattades efter att en del av eleverna beskyllde läraren för osakligt beteende.

Till Helsingin Sanomat säger Laitinen att det inte är frågan om fysiska sexuella trakasserier.

Den anklagade läraren bestrider att hen skulle ha betett sig osakligt mot eleverna. Läraren säger till Yle Turku att eleverna valde att lägga ner produktionen i protest efter att läraren hade sagt upp sig.

Gymnasiets musikalgrupp skulle framföra Grease på Logomo, musikalen skulle ha premiär i mitten av januari. Nu har alla föreställningar ändå annullerats och de som köpt biljetter får pengarna tillbaka via biljettjänsten Lippupalvelu.

Enligt rektor Mika Rantanen, som leder stadens bildningsfrågor, sade läraren upp sig under förra veckan. Rantanen kan inte säga varför läraren sade upp sig och kommenterar inte heller elevernas beskyllningar om osakligt beteende.

- Det finns två orsaker till att musikalen läggs ner. Den ena är att läraren sade upp sig och den andra är att fem av eleverna inte längre ville vara med i produktionen, säger Rantanen i en intervju till Yle Turku.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland