Hoppa till huvudinnehåll

Tolvanen skällde ut juniorlejonens powerplay: ”Alla var lite rädda”

Eeli Tolvanen.
Eeli Tolvanen passade till Finlands andra mål. Eeli Tolvanen. Bild: � Anders Marshall, All Rights Reserved Eeli Tolvanen,ishockey,junior-VM i ishockey,Finlands herrjuniorlandslag i ishockey

Eeli Tolvanen ska höra till JVM-turneringens farligaste målskyttar men i öppningsmatchen mot Kanada hittade han inte rätt trots att Finland fick flera chanser i numerärt överläge.

– Vi inledde dåligt, puckarna studsade och alla var lite rädda. Vi fick spela ganska mycket powerplay och fick chanser. Idag var vårt powerplay ändå värdelöst, klagade Tolvanen efter 2–4-förlusten.

– Vi skulle ha kunnat ta över kontrollen men det gjorde vi inte. Det här var turneringens första match och vi förbättrade mot slutet.

Tolvanen spelade 21 minuter och noterades för en assist till Henri Jokiharjus 2–3-powerplaymål i den andra perioden. I fortsättningen måste juniorlejonens spel i numerärt överläge ändå bli bättre.

– Vi måste spela mer rätlinjigt. Idag försökte vi på för svåra passningar. Det ena målet som vi gjorde i powerplay var ett helt vanligt skott från linjen. Det måste vi få mera av. Jag vågade kanske inte själv heller skjuta, det måste jag våga göra.

Tolvanen menar också att lejonen måste vara mer skärpta i början av matcherna.

– Kanada kom hårt direkt. De skapade press och fick mål. Vi började backa och tittade på vad Kanada gjorde. Sådant har man inte råd med i en turnering som denna.

”Vi spelade en okej match

Aapeli Räsänen var inte lika sträng som Tolvanen och menade att det fanns en hel del ljusglimtar i Finland spel.

– Vi spelade en helt okej match och hade inga större problem. Vi skapade målchanser och pressade dem. Vi får ändå inte tappa pucken på linjerna.

Kanadas kontroversiella öppningsmål och Finlands bortdömda mål i den tredje perioden snurrade också i tankarna ännu efter matchen.

– Visst var där ett par tvivelaktiga domslut. I en så här jämn match är ett mål alltid av stor vikt.

Finlands följande match spelas imorgon då juniorlejonen drabbar samman med Danmark klockan 19.00