Hoppa till huvudinnehåll

Komarovs "no-look-passning" renderade i säsongens femte assist

Det blev målkalas i Glendale nära Phoenix när gästande Toronto Maple Leafs besegrade Arizona Coyotes med 7–4. Leo Komarov visade prov på utmärkt spelsinne när han spelade fram till Patrick Marleaus andra mål för kvällen.

Komarovs passning till Mitchell Marner, som omedelbart serverade pucken vidare till Marleau, var en så kallad "no-look-passning" där spelaren tittar åt ett annat håll än vart passningen går.

Målet förde upp gästerna i en komfortabel 6–2-ledning. Den 38-årige Marleau – med över 1500 NHL-matcher i backspegeln – var bäst på plan med två mål och en assist. Trion Auston Matthews, William Nylander och Mitchell Marner, alla kring 20, var matchens övriga lyskraftiga stjärnor med poängen 1+0, 1+1 och 1+2.

Komarov var ändå den som fick mest speltid av Torontos anfallare, drygt 19 minuter – mätt i speltid hans tredje bästa match den här säsongen.

Komarov är nu uppe i poängen 4+5=9 på 38 matcher.

Läs också