Hoppa till huvudinnehåll

Också Djokovic fortfarande trasig – tennisstjärnornas form ett stort frågetecken

Novak Djokovic.
Novak Djokovic spelade senast i Wimbledon i juli. Novak Djokovic. tennis,Novak Đoković

Novak Djokovic skulle spela sin första match sedan sommarens Wimbledon men serben drog sig ur i sista stund. Flera toppspelare tampas med sin skaderehabilitering.

För några dagar sedan drog sin Rafael Nadals ur uppvisningsturneringen i Abu Dhabi och idag var det Djokovic tur. Huruvida han kommer att spela i Qatar nästa vecka eller i årets första Grand slam Australiska öppna är oklart.

Den tidigare världsettan har rehabiliterat en armbågsskada ända sedan sommarens Wimbledon-turnering.

– Tyvärr har jag känt smärta i armbågen under de senaste dagarna. Efter flera test kom mitt medicinska team fram till att det inte lönar sig att ta risker. Därför valde jag att dra mig ur turneringen och fortsätta med rehabiliteringen, meddelade Djokovic.

Australiska öppna startar den 15 januari och har varit en turnering där Djokovic har varit enormt framgångsrik. Serben har tagit hem titeln totalt sex gånger, senast 2016.

På grund av att Djokovic inte spelat på ett halvår har han fallit till tolfte palts i världsrankingen.

Flera skadade stjärnor

Andra hälften av förra säsongen var speciell i det avseendet att så många toppspelare på herrsidan avslutade tennisåret i förtid på grund av skador.

Stan Wawrinka, Milos Raonic och Kei Nishikori hör till stjärnorna som inte har tävlat på flera månader, medan också Andy Murray och Rafael Nadal har haft sina motgångar.

Murray som har lidit av höftbekymmer verkar ändå vara på god väg tillbaka. Efter Djokovics återbud i Abu Dhabi meddelade turneringen att skotten kommer att ta hans plats.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport