Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 drabbade samman med tidigare BK-profiler: Slutresultatet blev 46–46 – ”Helt otroligt!”

Jac Karlsson och Johan Skogberg som spelade i BK-46-nostalgilaget hävdar att det inte var bestämt på förhand att matchen mot ligalaget skulle sluta i de osannolika siffrorna 46–46.

Karishallen var fullsatt då en publik på 816 såg ligalaget BK-46 möta tidigare BK-profiler i en ”supermatch” på söndagen. Gamla BK hade en rätt så namnstark trupp med bland annat Jac Karlsson Olli-Pekka Korpimäki och Johan Skogberg i sina led.

Nostalgilaget bestod också av betydligt äldre profiler som utmärkt sig i BK under tidigare årtionden.

Christian Lindberg.
Gamla BK fick spela med hemmatröjor. Christian Lindberg. Bild: Retu Liikanen handboll,Bk-46 (Handboll),christian lindberg

Föga överraskande var det ligalaget som tog över kontrollen i ett tidigt skede och höll länge en klar ledning. Efter 40 minuter var ställningen 32–21

– Det känns nog ganska tryggt, jag har svårt att se att de äldre orkar börja springa så mycket mot slutet, sade Andreas Rönnberg då 20 minuter återstod.

– Om vi förlorar den här matchen så vågar jag inte gå på bastukvällen, flinade i sin tur Oscar Kihlstedt.

Magisk avslutning

Det här var ändå ingen vanlig match. Speltiden var 3x20 minuter och under pauserna ordnades en sjumeterskasttävling och hastighetskasttävling.

Inför hastighetskasten ledde ligalaget med 32–21, men efter att Karlsson och Korpimäki smällt till med de hårdaste skotten belönades gamla BK med tio bollar. Ställningen inför de sista 20 minuterna var alltså 32–31.

Jac Karlsson.
Jac Karlsson gjorde sju mål mot BK:s ligalag. Jac Karlsson. Bild: Retu Liikanen handboll,Bk-46 (Handboll),jac karlsson

Och då gamla BK dessutom skärpte sig i den sista perioden var matchen hur jämn som helst. Klimaxen nåddes då Victor Westerlund (som ännu ifjol spelade i ligalaget) utjämnade till 46–46 i den allra sista sekunden!

Kan det faktiskt stämma att det bara råkade sig att en match mellan BK-46 och BK-46 slutar 46–46?

– Det är helt otroligt! utbrister Johan Skogberg.

– Det här var faktiskt inte något som vi pratade om, det bara blev så. Vi blev lite chockade när vi märkte att det blev 46–46, säger Jac Karlsson som menar att det osannolika resultatet inte var planerat.

Hur som helst så kunde varken spelarna eller publiken ha varit nöjdare med evenemanget.

– Vi kämpade hela matchen och det gick bra vilket var roligt för publiken. Det var jättemånga som kom och det var verkligen trevligt.

Teddy Nordling.
Teddy Nordling tränade ligalaget ännu i fjol. Nu mötte han dem på plan. Teddy Nordling. Bild: Retu Liikanen handboll,Bk-46 (Handboll),Teddy Nordling

Inför matchen var den största rädslan att någon skulle göra sig illa men den här gången lyckades man undvika olyckor.

– Vi pratade lite om hur många som skulle söka in till Ekenäs sjukhus efter matchen. Men ingen blev skadad som tur var, avslutar Karlsson.

Andreas Rönnberg och Benjamin Helander var representationslagets bästa målskyttar med åtta baljor var medan Jac Karlsson stod för sju strutar för legendarlaget. Matchprotokollet hittas på klubbens webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport