Hoppa till huvudinnehåll

Hakolas form intakt – tog sig till ny final

Ristomatti Hakola i Lenzerheide
Ristomatti Hakola var bästa finländare i Lenzerheide. Ristomatti Hakola i Lenzerheide Bild: Lehtikuva längdskidåkning,Ristomatti Hakola,Hakola

Ristomatti Hakola börjar bli en stabil finalåkare i sprint. I dagens tävling i fristil i Lenzerheide tog han sig till final för tredje gången på fyra tävlingar.

Ristomatti Hakola har varit den klart bästa finländska sprintern under inledningen av säsongen. Hakola kom till Tour de Ski-öppningen i Lenzerheide med två fjärdeplatser i bagaget och nu blev det ytterligare en bra placering.

Hakola, som gick vidare från semifinalen på tid, knep säsongens tredje fjärdeplacering. Finländaren åkte i mål knappt sex sekunder efter ryssen Sergej Ustiugov.

Ustiugov som vann Tour de Ski förra året skruvade upp tempot på det andra varvet och då var Hakola tvungen att släppa. Ustiugov fick med sig Federico Pellegrino och Lucas Chanavat men på upploppet var ryssen starkast och inledde touren med en seger.

Niskanen och Jylhä utslagna i kvartsfinalerna

Förutom Hakola gick också Iivo Niskanen och Martti Jylhä vidare från förmiddagens kval. I kvartsfinalerna tog det ändå stopp för Niskanen och Jylhä.

Niskanen och Jylhä slutade femma respektive sexa i sina kvartsfinalheat. Niskanens slutliga placering blev 23:e medan Jylhä var 26:e man.

Efter en tävling leder Sergej Ustiugov touren medan Ristomatti Hakola är fyra. Tour de Ski fortsätter på söndag med 15 kilometer klassiskt.

Resultat:

1. Sergej Ustiugov RUS 2.57,28
2. Federico Pellegrino ITA +1,00
3. Lucas Chanavat FRA +2,76
4. Ristomatti Hakola FIN +5,91
5. Finn Hågen Krogh NOR +14,39
6. Richard Jouve FRA +21,01
--------------------------
23. Iivo Niskanen FIN
26. Martti Jylhä FIN