Hoppa till huvudinnehåll

Quiz: Vad vet du om tv-serien Bron?

Bild från tv-serien bron med Saga Norén under bron och martin Rohdes ansikte på himlen samt texten Bronquizzet i nedre högra hörnet
Hur bra kan du Bron? Bild från tv-serien bron med Saga Norén under bron och martin Rohdes ansikte på himlen samt texten Bronquizzet i nedre högra hörnet Bron,frågesport,Yle Fem

Den fjärde och sista säsongen av den svensk-danska kriminalserien Bron har premiär den första januari på Yle Arenan och med svensk textning på TV1.

Om fjärde säsongen följer samma mönster som hittills så kan vi vänta oss någon gruvlig upptäckt redan i första avsnittet.

Christian Wikander, programbeställare på Sveriges Television, har sagt att det kommer att bli den hittills mest otäcka inledningen på Bron.

I väntan på det har vi samlat ihop tio quiz-frågor om Bron för att friska upp minnet litet inför sista säsongen av thrillern.

Lycka till!

Sofia Helin och Kim Bodnia spelar huvudrollerna i de två första säsongerna av Bron. Men vad heter deras rollfigurer?

Första säsongen börjar med att man på Öresundsbron hittar två itusågade kroppshalvor. Men vems kroppsdelar är det?

Vilken diagnos eller psykisk störning har Saga Norén?

Säsong två börjar med att man hittar ett öde lastfartyg på drift under Öresundsbron. Vad hittar man i båten?

Det har gjorts en del remakes på Bron, bland annat en som utspelar sig på gränsen mellan USA och Mexico, en som utspelar sig mellan England och Frankrike och den senaste är en rysk remake. Men vid vilken gräns utspelar den sig?

Saga Norén kör en mycket speciell bil i serien. Vad är det för en bil?

Vem är denna rollfigur, som spelas av Maria Kulle?

Med vilka ord svarar Saga Norén alltid i telefon?

Förutom Bron har det också gjorts en annan mycket populär dansk kriminalserie där polisen i den danska versionen heter Sarah Lund och i den amerikanska versionen heter Sarah Linden. Men vad heter serien?

En viss känd musiker är tydligen fan av tv-serien för hans manager hörde sig för och undrade om det fanns en möjlighet att få med artistens musik i tredje säsongen av Bron. För en symbolisk summa fick de sedan använda en klassisk låt. Vem är Bron-fanset?Fjärde säsongen av bron visas på TV1 (med svensk textning) och Yle Arenan från och med den 1.1. klockan 22.

Här kan du se fjärde säsongens trailer:

Läs också