Hoppa till huvudinnehåll

Toto, pengar och inneluftsproblem - minns du vad som har hänt i Västnyland i år?

Toto uppträdde på Juli Festivalen i Ekenäs.
Julifestivalen i Ekenäs hade 5 000 åskådare i publiken. Toto uppträdde på Juli Festivalen i Ekenäs. Bild: Yle/Sofia Kajander Västnyland,Toto,Ekenäs,stallörsparken

Året börjar lida mot sitt slut och då passar det bra att ta en tillbakablick. Kommer du ihåg de här godbitarna från nyhetsåret?

Passa på att testa grannens kunskaper vid postlådan eller ge nyårsgästerna något att fundera på.

Här är åtta frågor om året som gick.

1. Kommunalvalet i april medförde inga enorma förändringar i de politiska maktförhållandena i Västnyland. Men i en kommun har kvinnor nu majoritet i fullmäktige. Vilken kommun är det?

2. Nu har hamnmagasinet i Norra hamnen i Ekenäs rivits. Byggnaden är planerad av samma person som ritade Knipan och därför kallade museichefen vid Västra Nylands landskapsmuseum byggnaden för…

3. I vilken västnyländsk kommun ordnas bostadsmässan år 2021?

4. I slutet av juli uppträdde 80-talsbandet Toto i Ekenäs. Före konserten hann de njuta av Ekenäs natur. Från vilken typ av fordon gjorde de det?

5. I december donerade Sparbanksstiftelsen i Karis-Pojo 100 000 euro till Pojo Sport. Till vad använde föreningen pengarna?

6. I Sjundeå lider alla skolor av dålig inomhusluft. I en av skolorna inleddes skolåret utan böcker och pulpeter. Vilken skola är det frågan om?

7. I Ingå ska det byggas en by av ekologiska hus. Var i Ingå byggs den?

8. I slutet av augusti ordnades det FM-tävlingar med närmare tusen deltagare i Karis. I vilken idrottsgren avgjordes de finska mästerskapen?

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland