Hoppa till huvudinnehåll

Citys supersvit bruten – Edersons straffräddning gav en poäng

Sergio Aguero håller handen för huvudet
Sergio Aguero hade Citys bästa målchans i matchen. Sergio Aguero håller handen för huvudet Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Manchester City FC,Sergio Agüero

Närmare ett mål än Sergio Agueros stolpskott kom inte Manchester City i dagens möte med bottenlaget Crystal Palace. Målvakten Ederson Moraes räddade en straff på stopptid och matchen slutade mållöst.

Manchester City har gått fram som en ångvält i Premier League den här säsongen. Efter poängtappet mot Everton i den andra omgången har laget vunnit 18 raka matcher.

Nytt rekord i ligan och i dag hade laget chansen att tangera alla tiders rekord i de fem största ligorna i Europa. Säsongen 2013–14 vann Bayern München 19 raka matcher i den tyska ligan. Då tränades laget av Pep Guardiola som nu basar över City.

Aguero träffade stolpen

Trots massivt spelövertag under långa stunder lyckades City inte få hål på bottenlaget Crystal Palace på bortaplan. Närmast ett mål kom Sergio Aguero som träffade stolpen i mitten av den första halvleken.

Aguero hade några minuter innan hoppat in i stället för Gabriel Jesus som åkte på en knäskada och var tvungen att avbryta matchen.

Palace hade ett jätteläge att snuva City på alla poäng då laget fick en straff på stopptid. Luka Milivojevic slog en dålig straff som Citys målvakt Ederson Moraes gjorde en benparad på.

I slutminuterna åkte City på ytterligare ett bakslag då Kevin De Bruyne skadade sig och bars ut på bår.

Resultat:

Crystal Palace – Manchester City 0–0

West Bromwich – Arsenal 1–1