Hoppa till huvudinnehåll

Planerna på ny idrottshall i Alberga går vidare - förening vill fortfarande sälja Logen i Gröndal

Arkitektbild över ny idrottshall i Alberga, bakom hallen syns nuvarande stadion och simhall.
Så här är det tänkt att den nya idrottshallen i Alberga ska se ut. Arkitektbild över ny idrottshall i Alberga, bakom hallen syns nuvarande stadion och simhall. Bild: Oy Arkkitehtisuunnittelu Arkitekturum Ab, flygfoto Olli Urpela Alberga, Esbo stad,Logen i Gröndal UF

Ungdomsföreningen Logen i Gröndal UF satsar på ett hallprojekt som ska bli en central del av Alberga idrottspark. Detaljplanen läggs fram offentligt på måndag.

- Vi upplever att vi gör en bra grej för ungdomen i Esbo. Tanken är inte att det ska vara en kommersiell arena utan framförallt för övningar och dem som sportar på fritiden, säger styrelseordförande Ralf Wahlsten från Logen i Gröndal UF.

Den nya idrottshallen ska byggas på en tomt intill Alberga stadion och nära Alberga simhall. Det är ungdomsföreningen Logen i Gröndal som i samarbete med staden och andra föreningar står bakom projektet.

Arkitektbild över ny idrottshall i Alberga, här ser man hur hallen ligger precis intill stadions läktare
Idrottshallen ska placeras precis bredvid Alberga stadions läktare. Arkitektbild över ny idrottshall i Alberga, här ser man hur hallen ligger precis intill stadions läktare Bild: Oy Arkkitehtisuunnittelu Arkitekturum Ab, flygfoto Olli Urpela Alberga, Esbo stad,Logen i Gröndal UF

Hallen ska bli 180 meter lång och delvis vara två våningar hög. Det ska finnas plats både för idrott, kultur och ett café som kan betjäna hela idrottsparken.

- Vi kommer att samarbeta med ett antal olika föreningar som står för en stor del av innehållet. Logen kommer att ha en viss egen verksamhet, men det är en väldigt stor hall så det kommer att rymmas många föreningar där, säger Wahlsten.

I de preliminära planerna för hallen ska där rymmas en friidrottsplan, en löpbana, spelplaner och gymnastiksalar samt kontorslokaler.

Ungdomslokalen Logen i Gröndal ska rivas
Logen i Gröndal. Föreningen vill sälja det gamla huset och istället satsa på en idrottshall i Alberga. Ungdomslokalen Logen i Gröndal ska rivas Bild: Johanna Minkkinen/YLE logen

Ungdomsföreningen Logen i Gröndal har i flera år planerat att riva sitt nuvarande hus och sälja tomten. Istället vill föreningen satsa på en ny idrotts- och allaktvitietshall i Alberga på en tomt som ägs av Esbo stad.

Detaljplanen för Alberga idrottscentrum är under beredning och läggs fram offentligt den 8.1.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen