Hoppa till huvudinnehåll

Problem vid Raseborgs enda trafikljus: Bromsa vid gult ljus uppmanar polisen

En korsning med trafikljus.
Vänta inte tills det lyser rött utan bromsa redan vid gult ljus. En korsning med trafikljus. Bild: Yle/Malin Valtonen trafikljus,korsningar (plats),Ekenäs,Västnyland,hangövägen

Under torsdagskvällen (4.1) lyssnade polisen till allmänhetens begäran och höll ett öga på trafikanterna. Polisen vittnar om flera personer som tydligen hade en alltför lättvindig tolkning av det gula ljuset.

Trafiksektorn vid Västra Nylands polisinrättning skriver på sin Facebooksida att allmänheten önskat polisövervakning av korsningen mellan stamväg 52 och riksväg 25, alltså Hangövägen och Tenalavägen. I korsningen finns Raseborgs enda trafikljus. Kvällen resulterade i flera böteslappar.

Polisen uppmanar nu chaufförer att bromsa snarare än att trycka på gaspedalen då trafikljuset lyser gult.

Läs också