Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Fortsätter den fransk-norska dominansen i skidskyttevärldscupen?

Martin Fourcade, Tarjei Bö och Erik Lesser på prispallen.
Fourcade eller Bö segrare i Oberhof? Martin Fourcade, Tarjei Bö och Erik Lesser på prispallen. Bild: /All Over Press skidskytte,Martin Fourcade,Tarjei Bø,Erik Lesser

Martin Fourcade och Johannes Bö har dominerat herrarnas skidskyttesäsong. Har de övriga under julpausen lyckats knappa in på giganternas försprång?

Fem segrar mot åtta pallplaceringar

Johannes Bö har varit mest framgångsrik med fem segrar redan den här säsongen. Men det är Martin Fourcade som trots det leder världscupen.

Fransmannen har inte missat pallen en enda gång i de åtta första deltävlingarna. De bådas nivå har varit så stabil och överlägsen att de övriga har fått agera statister.

Nu med en månad kvar till OS måste de övriga visa uppåtgående formkurva, annars kan Pyeongchang bli ett väldigt enformigt äventyr.

Jakov Fak, Anton Sjipulin och Simon Schempp skulle behöva en växel till för att på allvar hota Bö och Fourcade. Har de hittat den växeln under julpausen?

Björndalen inför obekant situation

Alla tiders skidskytt Ole Einar Björndalen står inför en ny situation. Efter en svag säsongsstart ligger han risigt till med tanke på OS.

Björndalen som deltagit i OS sedan Lillehammer 1994 riskerar att hamna ytterom det norska OS-laget. Nu krävs det framgång för Björndalen om han vill delta för sjunde gången i Olympiska spel. Har snart 44-åringen lyckats hitta formen?

Tero Seppälä ute efter nya framgångar

Ljusglimten bland de finska herrarna Tero Seppälä är ute efter fler topprestationer. Teros 24:e plats i sprinten i Hochfilzen visade att han har kapacitet till fina placeringar.

Farten i spåret håller hög nivå, men skyttet har varit lite osäkert. Får Tero till en prickfri tävling så finns det chans till placeringar bland de tio främsta.

Tero startar i sprinten med nummer 2, Tuomas grönman 52 och Olli Hiidensalo 83.

Sprint herrar kl. 15.10 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport