Hoppa till huvudinnehåll

Hanko Futsal Club spelade oavgjort – fortsätter näst sist i serietabellen

Marko Lahti springer med bollen.
HFC:s Marko Lahti hörde till matchens bästa spelare. I bakgrunden ses Alexander Österlund (grön väst) som agerade flygande målvakt i andra halvleken. Marko Lahti springer med bollen. Bild: Bubi Asplund / Yle futsal,futsalspelare,Futsal i Finland,Hangö,Västnyland,marko lahti

Säsongen i herrarnas division 2 i futsal har inte gått på bästa möjliga sätt för Hanko Futsal Club. På trettondagen spelade HFC oavgjort på hemmaplan och fortsätter som nästjumbo i serietabellen.

Matchen mot SUMU/Tekomo från Helsingfors slutade 2-2 (0-2).

Hemmalaget hade ett större bollinnehav matchen igenom. Trots det var det gästerna som hade de farligaste målchanserna i den första halvleken.

SUMU/Tekomo utnyttjade också sina lägen effektivt. I den sjätte spelminuten slet gästernas Marko Kankaanpää bollen åt sig av en HFC-försvarsspelare och sköt ett välplacerat skott i mål.

I slutet av den första halvleken gjorde Niclas Blomqvist gästernas andra mål på passning av Nadav David.

HFC spelade med fem utespelare

HFC valde efter pausvilan att spela med flygande målvakt, det vill säga med fem utespelare. Det gav också så småningom resultat.

I den 32:a matchminuten sköt HFC:s flygande målvakt Alexander Österlund ett hårt skott som gästernas målvakt Lassi Hurskainen halvparerade. Marko Lahti var påpassligt framme och styrde bollen i mål.

Tre minuter senare kom den välförtjänta kvitteringen genom Patchanon Chuchat. Han sköt ett snyggt skott upp i målets vänstra kryss.

Laget inte samspelt ännu

Flera mål fick de några tiotals personerna på läktaren inte se. Alexander Österlund stod för flera räddningar i hemmamålet och visade att han stått i målet förut.

- Det blev lite tungt att spela hela halvleken i målet. Jag fick springa ganska mycket upp och ner, skrattade Österlund efter matchen.

HFC:s Alexander Österlund springer med bollen i fötterna.
I första halvleken spelade Alexander Österlund som utespelare, i andra intog han rollen som flygande målvakt. HFC:s Alexander Österlund springer med bollen i fötterna. Bild: Bubi Asplund / Yle futsal,futsalspelare,Hangö,Västnyland,Futsal i Finland,hanko futsal club

Österlund sade att HFC:s säsong varit tung. Laget är inte särskilt samspelt eftersom en del nya spelare kommit till laget för den här säsongen.

- Vi kommer nog att ta segrar ännu, samspelet blir bättre hela tiden.

Endast en seger på nio matcher

För tillfället ligger Hangölaget risigt till i serietabellen och har endast ett lag bakom sig.

HFC har spelat nio matcher och vunnit endast en av dem. Två gånger har laget spelat oavgjort medan sex matcher slutat i förlust.

Alexander Österlund vet vad HFC måste göra för att skrapa ihop de seriepoäng som krävs för ett förnyat kontrakt i division 2.

- Vi måste börja göra mål på våra lägen.

Evigt unge Enberg

Förutom flygande målvakten Alexander Österlund gjorde Marko Lahti och evigt unge Tom Enberg en bra match i hemmalaget.

Tom Enberg driver med bollen.
47 år gamla Tom Enbergs rutin och teknik håller bra för division 2 i futsal. Tom Enberg driver med bollen. Bild: Bubi Asplund / Yle futsal,futsalspelare,Futsal i Finland,Hangö,Västnyland,Tom Enberg,hanko futsal club

Gästernas målvakt Lassi Hurskainen stod för flera fina räddningar. Framåt var Marko Kankaanperä vass medan Arto Jääskeläinen med sin kontroversiella spelstil lyckades reta upp både motståndare och en del av publiken.

Jääskeläinen drog på sig en varning i ruff i andra halvleken. Matchen dömdes av Henri Heinonen och Arto Vanninen.

HFC spelar sin följande match söndagen den 14.1 mot Mäntsälän Urheilijat på bortaplan.

Spelade matcher, serietabell och kommande matcher finns på Bollförbundets resultatsidor.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland