Hoppa till huvudinnehåll

Diggins knäckte Pärmäkoski i slalombacken – Weng tog andra raka

Krista Pärmäkoski i slalombacken i Val di Fiemme.
Det blev en fjärde plats för Krista Pärmäkoski i Tour de Ski. Krista Pärmäkoski i slalombacken i Val di Fiemme. Bild: Lehtikuva längdskidåkning,Krista Pärmäkoski,pärmäkoski

Krista Pärmäkoski lyckades inte hänga på Jessica Diggins i den långa klättringen uppför slalombacken i Val di Fiemme och tappade tredjeplatsen i touren. Segern gick till Heidi Weng.

Krista Pärmäkoski hade goda chanser att ta sig upp på prispallen i årets upplaga av Tour de Ski. I går steg hon till trea i sammandraget och gick ut i spåret tio sekunder före fyran Jessica Diggins.

Men i den branta klättringen upp för Alpe Cermis var det Diggins som var den starkare av de två. Diggins ryckte då drygt 900 meter återstod och tog sig in bland de tre bästa för första gången i touren.

Pärmäkoski lyckades hålla undan för Teresa Stadlober och gick i mål som fyra. Det här var fjärde gången i karriären som hon slutade fyra i Tour de Ski.

Weng stark i backen

Segerkampen i årets tävling stod mellan norskorna Ingvild Flugstad Östberg och fjolårsvinnaren Heidi Weng. Weng plockade snabbt in det lilla försprånget som Östberg hade och avgjorde sedan i den brantaste delen av backen.

Weng fick direkt några meter på Östberg då hon tryckte till ordentligt i backen och kunde sedan segla i från till en ohotad seger.

– Det var riktigt tungt på slutet men jag lyckades vinna. Jag är väldigt glad, sa Weng efter segern.

Kerttu Niskanen gick ut i spåret som sjätte åkare och behöll också den placeringen in i mål. Aino-Kaisa Saarinen plockade två placeringar och slutade på 15:e plats.

Resultat:

1. Heidi Weng NOR 31.13,3
2. Ingvild Flugstad Östberg NOR +48,5
3. Jessica Diggins USA +2.23,2
4. Krista Pärmäkoski FIN +2.57,7
5. Teresa Stadlober AUT +3.09,4
6. Kerttu Niskanen FIN +4.17,0
7. Anastasia Sedova RUS +4.49,6
8. Nathalie Von Siebenthal SUI +4.56,1
9. Sadie Bjornsen USA +6.15,0
10. Stefanie Böhler GER +6.41,1
--------------
15. Aino-Kaisa Saarinen FIN +8.08,2