Hoppa till huvudinnehåll

Sverige: Man dog efter explosion vid tunnelbanestation i Huddinge

Poliser på vakt utanför tunnelbanestationen vid Vårby gård där två personer skadades i explosion.
Poliser på vakt utanför tunnelbanestationen vid Vårby gård där två personer skadades i explosion. Bild: Henrik Montgomery Stockholm,explosioner,Stockholms tunnelbana,Huddinge

Svenska medier uppger att en person dödades i den explosion som inträffade utanför tunnelbanestationen Vårby gård i Huddinge kommun tidigare i dag.

Larmet om explosionen kom klockan 11.07 svensk tid.

En man i 60-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern fördes till sjukhus efter explosionen och då beskrevs mannens skador som livshotande.

Det är mannen som avlidit. Kvinnan ådrog sig lindrigare skador.

Mannen ska ha plockat upp ett föremål från marken på torget utanför ingången till tunnelbanestationen varpå föremålet exploderade.

Poliser på vakt utanför tunnelbanestationen vid Vårby gård där två personer skadades i explosion.
Poliser på vakt utanför tunnelbanestationen vid Vårby gård där två personer skadades i explosion. Bild: Henrik Montgomery Stockholm,explosioner,Huddinge kommun

– Polisen befann sig i området när de påträffade en skadad man utanför tunnelbanan. Efter att ha pratat med en person som var i sällskap med den skadade kom det fram att explosionen orsakats av ett föremål från marken, sade Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

En handgranat?

Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen ska det handla om en misstänkt handgranat. Den uppgiften har inte bekräftats av myndigheterna.

Polisens bombtekniker är på plats. Polisen meddelade vid 14-tiden svensk tid att bombtekniker hade säkerställt att det inte finns fler explosiva föremål på torget i Vårby gård.

Polisen utreder tillsvidare händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och mord.

– Såvitt jag vet finns det ingenting specifikt som gör att man tror att det varit riktat mot de här två personerna, säger ändå Sven-Erik Olsson.

Tunnelbaneperrongen i Vårby Gård och torget utanför avspärrades och tunnelbanetrafiken till och från Vårby Gård stoppades.

Källor: SVT, Aftonbladet, Expressen