Hoppa till huvudinnehåll

Inga brottsmisstankar i samband med finländska kvinnan som omkom i dykolycka

Brytrum på 80-metersnivån i Tuna-Hästbergs gruvor.
Olyckan skedde i Tuna Hästbergs gruva i Dalarna. Brytrum på 80-metersnivån i Tuna-Hästbergs gruvor. Bild: TT / Lehtikuva gruva,dykning,Tuna-Hästbergs gruva

Polisen vet inte när man kommer att kunna bärga kroppen på den finländska kvinnan som dog i en dykolycka i Sverige på söndagen.

Enligt tidningen Dala-Demokraten har polisen spärrat av gruvan i Dalarna där olyckan skedde. Nästa steg är att bärga den omkomna kvinnans kropp ur vattnet.

Dalapolisens presstalesman Stefan Dangardt säger att man först måste hitta dykare som klarar av uppgiften. Enligt honom kräver uppdraget väldigt erfarna dykare.

Enligt Dangart finns det inte misstankar om brott.

- Nej, vi ser det som en ren olycka, en tragisk sådan, säger han till tidningen.

Tuna Hästbergs gruva i Dalarna är ett populärt mål för dykare. Kvinnan ingick i en internationell grupp av dykare och var i sällskap av två finländska män då olyckan skedde. Männen försökte hjälpa henne men måste ge upp med tanke på sin egen säkerhet.

Myndigheterna larmades om olyckan strax före klockan 11 på söndag förmiddag.

Läs mera:

Finländsk kvinna omkom i dykolycka i Sverige

En finländsk kvinna har omkommit i en dykolycka i Sverige, skriver Iltasanomat. Olyckan skedde i Dalarna i Tuna Hästbergs gruva som är populär bland dykare.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Inrikes