Hoppa till huvudinnehåll

Bulls förlorade trots Lauri Markkanens 16/8

Lauri Markkanen dunkar.
Lauri Markkanen god för 16 poäng mot Houston (arkivbild). Lauri Markkanen dunkar. Bild: EPA Lauri Markkanen,NBA,Basket

Chicago Bulls inledde uselt mot topplaget Houston Rockets som efter första fjärdedelen ledde med 35–22. Bulls kämpade sig ändå tillbaka i matchen – delvis tack vare Lauri Markkanens fina spel – men förlorade med 107–116.

Lauri Markkanen noterades för 16 poäng och åtta returer. Dessutom gav han två passningar som ledde till poäng. Markkanen, som spelade 34 minuter sänkte sex av tio 2-poängskast och tre av fem 3-poängskast. Ett lyckat straffkast blev det också. Mera statistik hittas här.

Chicagos bästa poängplockare var Bobby Portis med 22 poäng. Kris Dunn och Denzel Valentine fick vardera 19 poäng – Markkanen var med andra ord lagets fjärde bästa mätt i poäng.

Hoppa över Twitterpostning

Houstons mest effektiva spelare var Cris Paul och Eric Gordon med 24 poäng var.

Bulls chefstränare Fred Hoiberg gav, förlusten till trots, erkännande för sina adepters kämpaglöd.

– Jag måste ge cred åt våra killar som lyckades komma i kapp. Jag gillar sättet som de kämpar sig tillbaka i matchen, men på det där sättet kan man inte starta, säger Hoiberg på lagets Twitterkonto.

Hoppa över Twitterpostning

Rockets ledde som bäst med 21 poäng i första fjärdedelen. Bulls kämpade sig tillbaka in i matchen och ledde till och med en stund i den tredje fjärdedelen, men till slut drog Houston förbi.

Houston är tvåa i den västliga konferensen, Chicago trettonde (av 15 lag) i den östliga.

Chicagos nästa match är på onsdag i New York när Bulls gästar Knicks.

Läs också