Hoppa till huvudinnehåll

Sjundeå IF förstärker tränarteamet i sitt damlag i FM-serien i handboll

Valeriya Kirillova från Sjundeå IF skjuter ett hoppskott.
SIF förstärkte sitt lag i FM-serien med Valerya Kirillova i höstas. (Arkivbild). Valeriya Kirillova från Sjundeå IF skjuter ett hoppskott. Bild: Yle/ Patric Westerlund handboll,handbollsspelare,Västnyland,Sjundeå IF,Sjundeå,Valeriya Kirillova

Sjundeå IF:s säsong i damernas FM-serie i handboll har varit fyllt av motgångar. Nu förstärker klubben tränarteamet i laget med ett välbekant Sjundeånamn.

Huvudtränaren Harry Wikström fortsätter på sin post men får hjälp av Boris Tjahovski. Han är inte bara före detta storspelare utan har också axlat tränaransvar i föreningen.

Susanne ”Susse” Ekström som är ordförande för Sjundeå IF tar tränaren Harry Wikström i försvar och säger att han har styrelsens och lagets förtroende.

- Det är alltid lätt att skylla på tränaren då det går dåligt. Ingen tränare lyckas skapa ett stjärnlag då fyra eller fem spelare från öppningssexan försvinner.

Förra säsongen vann SIF brons, men den här säsongen har laget vunnit endast två av de tio matcher laget har spelat.

På lördag (13.1) möter SIF tabelltvåan HIFK i idrottshuset i Helsingfors.

Laget kan förstärkas

Ekström säger att det är möjligt att SIF:s damlag förstärks med någon spelare från division 1-laget Pickala HD. I Pickala HD spelar många damer som tidigare representerat SIF i FM-serien.

- Jag har hört med dem om där finns sådana som skulle vilja hjälpa till i FM-serielaget. Det svåra är att de flesta har jobb och familj, så tiden vill inte räcka till.

Hur som helst tror SIF-ordförande Ekström att klubbens damer i vår spelar om medaljer.

- Fast vi nu hamnar i nedre slutserien kan vi ändå komma till medaljmatcherna. Seriesystemet är på det viset bra.

Hon säger att SIF-damerna blir bättre hela tiden.

- Laget blir mera samspelt för varje träning och match och de unga flickorna lär sig och blir bättre hela tiden, säger hon.

Artikeln korrigerad 11.1 klockan 23.15. Marcus Sjöstedt är inte aktuell i tränarteamet för Sjundeå IF:s damlag. Han tränar klubbens A-flickor.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland