Hoppa till huvudinnehåll

Tredje gången gillt: efter två förlängningsförluster tog Sport årets första seger

Olavi Vauhkonen.
Olavi Vauhkonen. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press FM-ligan i ishockey,Vasa Sport,Olavi Vauhkonen

Vasa Sport hade förlorat alla sina tre matcher efter årsskiftet och två av dem kom i förlängning. Idag var det örnarnas tur att fira då Tappara föll på hemmais.

Sport har haft en tung inledning på det nya året. Först förlorade laget mot KalPa efter förlängning, efter det var Ilves bättre med 4–2, varefter det blev en ny förlängningsförlust mot HIFK.

Också dagens match mot Tappara var en jämn tillställning där 60 minuter inte räckte för att avgöra segern.

Sport hade länge grepp om ledningen efter Markus Nenonens tidiga öppningsmål, men med åtta minuter kvar på klockan utjämnade Otso Rantakari.

Det var alltså ännu en förlängning som väntade men den här gången slutade tillställningen i örnjubel. Olavi Vauhkonen blev matchhjälte då han i tiden 64.21 slog in det avgörande 2–1-målet.

Segern var Sports första på nästan en månad. Den förra triumfen kom den 15 december och också då var det Tappara som stod för motståndet. Efter det förlorade Sport sex matcher i följd.

HIFK tappade poäng

Efter bland annat två mål av Vili Sopanen var Helsingfors IFK var på god väg mot en trepoängsseger på bortais mot Jukurit. Då drygt två minuter återstod ledde gästerna med 3–1, men Jukurit kom ikapp och forcerade förlängning efter två mål av Jesper Piitulainen.

Piitulainens bägge mål kom då Jukurit spelade utan målvakt och med sex utespelare på isen.

Trots den dramatiska upphämtningen var det ändå HIFK som åkte hem med segern i bagaget. Lennart Petrell stod för segermålet i förlängningen.

Resultat

HPK – JYP 5–3 (1–0,3–2,1–1)
Jukurit – HIFK 3–4 eft. förl. (0–1,1–1,2–1)
Lukko – Kärpät 1–2 eft. str. (1–0,0–1,0–0)
TPS – KooKoo 1–2 (0–0,1–1,0–1)
Tappara – Sport 1–2 eft. förl. (0–1,0–0,1–0)
Ässät – KalPa 3–4 (1–1,1–2,1–1)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport