Hoppa till huvudinnehåll

Liverpools sköna besked: Skyttekungen Salah med i stormötet

Mohamed Salah firar i Liverpool.
Mohamed Salah har gjort stor succé i Liverpool. Mohamed Salah firar i Liverpool. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Mohamed Salah

Mohamed Salah har återhämtat sig. Det betyder att han är redo för spel när Liverpool ställs mot serieledaren Manchester City.

Alla Liverpoolsupportrar kan andas ut. Mohamed Salahs skada var av det lättaste slaget.

Egyptiern missade ligamatchen mot Burnley på nyårsdagen och FA-cupmatchen mot Everton för en vecka sedan, men nu är han redo för spel igen.

Det ger Liverpool en skön injektion inför söndagens stormöte med Manchester City i Premier League. Med sina sjutton mål har Salah varit klubbens effektivaste spelare under säsongen.

– Om inget sker så är han tillbaka. Han tränar för fullt och det är givetvis väldigt viktigt för oss. Vi har en stor match framför oss, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Kan Liverpool stoppa City?

Söndagens match blir lagens andra interna möte för säsongen. Det första slutade med en 5–0-vinst för City.

– Det är en av de märkligaste matcherna i mitt liv. Vi var riktigt bra och så fick vi ett rött kort. Det förändrade mycket – och kanske hela Citys säsong, säger Klopp.

Man City har i praktiken avgjort ligasäsongen. Tvåan Manchester United ligger hela femton poäng efter när sexton omgångar återstår.

Den stora frågan när det gäller City är om laget ska lyckas gå obesegrat genom säsongen. Laget har tjugo segrar och två kryss hittills.

– Det blir ett stort test att åka till Anfield. Om man vill ta hem titeln måste man vinna en sådan här match, säger Citytränaren Pep Guardiola.

  • The Simpsons-skådespelare beredd att sluta spela Apu efter kritik

    Karaktären Apu anklags för att vara en negativ stereotyp.

    I en intervju hos pratshowvärden Stephen Colbert säger röstskådespelaren Hank Azaria att han gärna stiger åt sidan från rollen som Apu och att tanken på att barn blivit mobbade genom rollfiguren gör honom ledsen.

  • Nytt fall av fågelinfluensa i Sagu

    Vårflytten ökar risken för virusspridning.

    För andra gången inom loppet av en månad har fågelinfluensa påträffats i Egentliga Finland. Vårflytten ökar risken för virusspridning.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport