Hoppa till huvudinnehåll

Svensk skidskytt kollapsade i stafetten – fördes i ambulans till sjukhus

Torstein Stenersen.
Torstein Stenersen tappade rejält med tid under sitt sista varv i spåret. Torstein Stenersen. Bild: EPA Torstein Stenersen

Dramatiska scener utspelade sig för svensk del i herrarnas skidskyttestafett. Torstein Stenersen rasade ihop och fördes till sjukhus för kontroll efter sin sträcka. Betydligt mer odramatiskt blev det för Finland som missade sin OS-chans.

Segerstriden i Ruhpolding blev inte värst spännande. Det norska ankaret Johannes Thingnes Bö gjorde det väntade och ryckte direkt. Norge vann med 25 sekunder före Frankrike.

För finländsk del var det spännande halvvägs. Olli Hiidensalo gjorde en kanonsträcka som andreman och växlade som tionde. Där levde det finländska hoppet om en topp åtta-placering och en OS-plats.

Efter mediokra insatser av Tero Seppälä och Tuukka Invenius begravdes den lilla chansen. De två sköt illa och tappade rejält med tid. Finland slutade 19:e i tävlingen.

Hoppa över Twitterpostning

Ska ha upplevt ojämn hjärtrytm

Den stora dramatiken bjöd i stället Sveriges startman Torstein Stenersen på. Stenersen tappade enormt mycket tid under sitt sista varv i spåret och rasade ihop efter målgång.

Svenska medier rapporterar att Stenersen kollapsade efter växlingen och fördes till sjukhus med ambulans. Det är fortfarande oklart vad som var problemet för svensken. En teori är infektion, en annan för lite vätska i kroppen.

Stenersen ska ha upplevt ojämn hjärtrytm.

– Jag hann inte uppfatta så himla mycket. Jag stod där och väntade på honom. Men sen kom han aldrig riktigt och jag antog bara att han gav allt han hade och åkte så fort han kunde. Men jag vet inte vad som hände med honom här efteråt, säger lagkamraten Sebastian Samuelsson till SVT.

Sverige, som vann den förra världscupstafetten i Oberhof, slutade till slut sexa i tävlingen.

Resultat, stafett (h):

1) Norge 1.13.11,1 (0+7)
2) Frankrike + 24,9 (0+6)
3) Ryssland + 53,4 (0+4)
4) Tyskland + 1.26,5 (0+10)
5) Österrike + 1.39,8 (0+6)
---
19) Finland + 4.23,2 (2+14)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport