Hoppa till huvudinnehåll

Tunga beskedet: Simon Skrabb borta i flera månader

Skrabb utmanar några av Trakais spelare.
Simon Skrabb i farten för IFK Norrköping. Skrabb utmanar några av Trakais spelare. Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press Simon Skrabb,IFK Norrköping,FK Trakai

I fjol ställde en spricka i foten till det och nu står det klart att Jaroprodukten Simon Skrabb åkt på ytterligare en skadesmäll. Skrabb har drabbats av en stressfraktur i foten och är tvingad att opereras.

Sejouren i IFK Norrköping har varit tung för Simon Skrabb. Den första säsongen i ”Peking” inleddes först i juni 2017 på grund av en spricka i foten – och nu tvingas Skrabb vila igen.

IFK Norrköping meddelar på sin hemsida att Skrabb dragit på sig en stressfraktur i foten och att skadan kräver operation.

– Han har under en tid utvecklat en stressfraktur i foten som behöver åtgärdas enligt det medicinska teamets bedömning. Simon Skrabb kommer att opereras i början av nästa vecka och beräknas vara borta från fotbollsträning fram till mitten av mars, skriver klubben.

I klarspråk innebär det att Skrabb med säkerhet missar hela gruppspelsfasen i svenska cupen och riskerar också att missa slutspelsmatcher.