Hoppa till huvudinnehåll

Tvisten kunde inte lösas – Dresden bryter lånekontraktet med Eero Markkanen

Eero Markkanen och Fabian Müller på Dynano Dresdens bänk, 2017.
Eero Markkanen har fått nöja sig med att agera bänkvärmare i Dresden. Eero Markkanen och Fabian Müller på Dynano Dresdens bänk, 2017. Bild: imago/Hentschel/All Over Press Eero Markkanen,Fabian Müller

Det blir ingen fortsättning för Eero Markkanen i Dynamo Dresden. Den tyska 2. Bundesligaklubben meddelar på sin webbsida att man brutit kontraktet – vilket innebär att strikern nu måste hitta en ny klubb att spela för i vår.

Sparsamt med speltid, olovlig frånvaro från träningslägret – och nu är kontraktet rivet. Eero Markkanens sejour i Dynamo Dresden blev inte långvarig.

Klubben meddelar nu på sin webbsida att man brutit lånekontraktet – som ursprungligen skulle täcka också våren 2018. Det lämnar anfallaren i en prekär situation.

"Ny klubb redan klar"

Markkanen har fortfarande kontrakt med AIK, som i sommar värvade både Chinedu Obasi och Nicolas Stefanelli till anfallarleden. Solnaklubbens lagledning meddelade därför tidigare att Markkanen inte kommer att spela för AIK i vår.

– Vi har inte haft en dialog om att han ska komma tillbaka, sa AIK:s sportchef Björn Wesström till svenska Fotbollskanalen då.

Kontraktet med AIK täcker hela den allsvenska säsongen 2018.

Markkanens spelaragent Jonne Lindblom skickade ut ett meddelande på Twitter där han uppgav att spelaren redan hittat en ny klubb.

Hoppa över Twitterpostning

– Läkargranskning på måndag, skriver Lindblom.

Ilta-Sanomat skriver att Markkanen kommer att gå till en dansk klubb. Därifrån kom intresse från två håll.

Läs mera:

Eero Markkanen i blåsväder – klubben hotar med rättsprocess

Dynamo Dresden överväger att ta till rättsliga åtgärder mot fotbollslandslagets anfallare Eero Markkanen på grund av otillåten frånvaro. Vi tolererar inte det här, säger sportchefen. Oproffsigt, kontrar agenten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport