Hoppa till huvudinnehåll

Väyrynen hittade snabbt nytt uppdrag – ska träna i division 1-lag

Mika Väyrynen.
Mika Väyrynen blickar fram emot en ny karriär på tränarsidan. Mika Väyrynen. Mika Väyrynen

Spelarkarriären är avslutad. Nu har Mika Väyrynen en ny uppgift. Han återvänder till HJK:s organisation och ansluter till division 1-nykomlingen Klubi 04:s tränarteam.

Tidigare i veckan meddelade Mika Väyrynen att han har gjort sitt som fotbollsspelare. Ligasäsongen i HIFK, som slutade med degradering till division 1, blev hans sista år som spelare.

Väyrynen, som bland annat har spelat 63 A-landskamper, meddelade omgående att han tänker utbilda sig till tränare. Redan nu har han fått sitt första tränaruppdrag.

I dag informerade HJK om att Väyrynen återvänder till klubbens organisation. Han blir en del av Klubi 04:s tränarteam.

Tillsammans med huvudtränaren Mikko Mannila och Petteri Kärkkäinen ska han leda division 1-nykomlingen.

– Jag får för det första vara tacksam över att många klubbar har varit intresserade direkt. Det här är en utmärkt möjlighet för mig. Det är en bra miljö att starta min tränarkarriär i, säger han till HJK:s webbplats.

Klubi 04 tog steget upp till division 1 i höstas.

  • Dörr till VR-värld öppnades i Åbo

    Den virtuella verkligheten ger spel, turism, och terapi.

    Med VR-glasögon öppnas dörren till den virtuella verklighetens spel, turism, terapi och motion. Och i framtiden kan du själv gå in i en film och påverka handlingen.

  • Svårt mobbade Hjalmar Söderberg - en gubbe redan runt trettio, som tilltalar tonåringar än i dag

    Hjalmar Söderberg talar fortfarande till unga.

    Varför läser tonåringar än idag Hjalmar Söderbergs över hundra år gamla böcker? För att han själv var en tonåring i själen. För att han var vilsen i sig själv och världen, men samtidigt hade en överlägsen attityd mot omgivningen. Mi Wegelius har träffat Jesper Högström som kommit ut med en ny Söderbergbiografi med nya perspektiv.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport