Hoppa till huvudinnehåll

Ankaret Dahlmeier avgjorde för Tyskland

Venla Lehtonen tävlar i skidskytte.
Venla Lehtonen öppnade stafetten för Finland. Venla Lehtonen tävlar i skidskytte. Bild: imago/Jacob Schr�ter/ All Over Press skidskytte,venla lehtonen

Utan Mari Laukkanen och Kaisa Mäkäräinen hade Finland ingenting i tätstriden att hämta i dagens världscupstafett i skidskytte i Ruhpolding. Finland landade på 20:e plats i en tävling där segern gick till hemmanationen inför en euforisk hemmapublik.

Kaisa Mäkäräinen och Mari Laukkanen stod bägge över stafetten i Ruhpolding. Laukkanen valde att skippa hela veckan i Ruhpolding för att finslipa OS-formen medan Mäkäräinen sparade på kroppen med att inte tävla i dag.

Den finska kvartetten i tävlingen bestod av Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen, Laura Toivanen och Sanna Markkanen.

Kampen om segern förutspåddes stå mellan Tyskland, Frankrike, Ukraina och de säkert skjutande vitryska damerna. Också Sverige hade förhoppningar om att blanda sig i tätstriden.

Efter den första växlingen var fältet jämnt och samlat med Italien i täten följt av ett jämnt fält. Finland låg vid första växlingen en knapp minut från täten på en sjuttonde plats.

Vid den andra växlingen hade Tyskland och Italien fått upp ett litet försprång till resten av fältet. Vi det skedet hade Finland tappat ytterligare mark och låg på en 21:a plats av 23 lag, drygt tre minuter efter ledande Tyskland.

I tredje växlingen hade konstellationerna igen förändrats rejält med Schweiz i täten före Sverige, Frankrike och Tyskland, men på upploppet avgjorde Tysklands Laura Dahlmeier och vann före Italien och Sverige.

Hoppa över Twitterpostning

Finlands slutplacering blev sist och slutligen 20:e.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport