Hoppa till huvudinnehåll

Ingen fullträff för Romar – en dryg sekund från poäng

Andreas Romar.
Andreas Romar åkte hem utan världscuppoäng. Andreas Romar. Bild: EPA Andreas Romar

I går knep Andreas Romar värdefulla världscuppoäng. I dag var han en bit ifrån en topp trettio-placering. Romar slutade 41:a i det klassiska störtloppet i Wengen.

Redan i går – efter att ha tagit världscuppoäng för andra gången i vinter – konstaterade Andreas Romar att störtloppet i Wengen blir en utmaning. Ett högt startnummer är inget perfekt utgångsläge i det långa ”Lauberhornrennen”.

– Det har varit en tuff vecka med träningsåk från toppen och en alpin kombination. Det gäller att ladda upp bra nu, konstaterade Romar till Yle Sporten.

Romar kastade sig ut i banan som 56:e åkare i dagens tävling. Vid den första mellantiden låg han 0,8 sekunder efter täten och sedan tappade han stadigt tid.

Andra segern i Wengen för Feuz

Efter drygt två och en halv minuts åkning skar Romar mållinjen 3,75 sekunder långsammare än vinnaren Beat Feuz. Finländaren hade behövt köra drygt en sekund snabbare för att ta sig in bland de trettio främsta.

Feuz tog sin andra triumf i karriären i det klassiska störtloppet. Samtidigt var det schweizarens andra störtloppsseger för vintern. Han vann före Aksel Lund Svindal och Matthias Meyer.

På damsidan var det också en farttävling på programmet i dag. Federica Brignone var snabbast i super-G i Bad Kleinkirchheim. Italienskan snuvade Lara Gut på segern och tog säsongens andra världscupvinst.

Resultat, alpina världscupen:

Herrar, störtlopp:
1) Beat Feuz, Schweiz 2.26,50
2) Aksel Lund Svindal, Norge + 0,18
3) Matthias Meyer, Österrike + 0,67
4) Hannes Reichelt, Österrike + 0,77
5) Thomas Dressen, Tyskland + 0,93
---
41) Andreas Romar, Finland + 3,75

Damer, super-G:
1) Federica Brignone, Italien 1.09,80
2) Lara Gut, Schweiz + 0,18
3) Cornelia Hütter, Österrike + 0,46
4) Tiffany Gauthier, Frankrike + 0,89
5) Nadia Fanchini, Italien + 0,98