Hoppa till huvudinnehåll

Tunt Åbo IFK föll tungt på hemmaplan

BK-46:s Emilia Holmberg kastar bollen.
Åtta mål i Åbo för BK-46:s Emilia Holmberg. BK-46:s Emilia Holmberg kastar bollen. Bild: Yle/ Patric Westerlund bk-46 handboll,handboll,handbollsspelare,BK-46,Västnyland,Raseborg,Karis

BK-46 lyckades besegra ett decimerat Åbo IFK i lördagens FM-seriematch i handboll i Åbo. Gästerna från Karis var rejält bättre och knep säsongens femte seger med siffrorna 33–24 (16–9).

Hemmalaget Åbo IFK kom till match med bara åtta utespelare och fick det rejält svettigt i matchinledningen trots att man ledde med både 1–0 och 2–1.

Gästerna gjorde de följande åtta målen i matchen och släppte sen aldrig taget om matchhändelserna. Till pausvilan gick Karisdamerna i en 16–9-ledning som till slut blev en seger med nio bollar, 33–24.

– 33 insläppta mål är på tok för mycket. Problemen vi hade var i linjeförsvaret, vi steg inte emot deras distansskyttar och vi sprang inte ner i deras takt i försvar, sade tränaren Bill Anckar från IFK.

Emilia Holmberg stod för åtta fullträffar i gästernas led medan Alexandra Rönnberg och Pamela Degerman bidrog med sju mål. Degerman valdes också till matchens bästa spelare.

– Vi hade bra försvarsspel och bra tempo i matchen. Vi gjorde det vi hade diskuterat efter förra matchen och lyckades med det, kommenterade en nöjd Degerman efter segern.

I hemmalagets led gjorde Malin Sjöblom sex mål, Amanda Salenius fem och Emilia Dahl fyra. Storskytten Ellen Norrgrann (89 mål) saknade i förlustmatchen för Åbo IFK.

I Helsingfors rådde det klasskillnad mellan hemmalaget IFK och gästande Sjundeå IF. Med Kathleen Ax 14 mål i spetsen vann IFK matchen med hela 46–21 (21–11).

FM-serien i handboll:

Åbo IFK–BK-46 24–33 (9–16)

Helsingfors IFK–Sjundeå IF 46–21 (21–11)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport