Hoppa till huvudinnehåll

Efter derbyförlusten: Ässät sparkar Jyrki Aho

Jyrki Aho söker nytt jobb efter Ässät-sejouren på två säsonger.
Ässät sparkade Jyrki Aho. Jyrki Aho söker nytt jobb efter Ässät-sejouren på två säsonger. Bild: Matti Raivio/All Over Press Ässät,Jyrki Aho

Pressmeddelandet gick ut på söndagseftermiddagen, dagen efter en 1–4-förlust i ligan mot Rauman Lukko: Jyrki Aho får sparken som tränare för Björneborgslaget Ässät och ersätts med omedelbar verkan av Mikael Kotkaniemi.

Jyrki Ahos sista insats som Ässätlots blev hemmamatchen mot Lukko, som alltså slutade i en förlust. Aho är den första tränaren som får sparken i årets liga.

– Vi har hamnat i en situation vi in i det sista ville undvika. Det ligger nu i klubbens intresse att fatta ett smärtsamt beslut.

– Jyrki Aho införde rätt sorts kravnivå och inställning till att jobba hårt i vår verksamhet. Jag vill för klubbens del tacka honom för allt han gjort för oss, kommenterar sportchef Jari Korpisalo på klubbens webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

Mikael Kotkaniemi tar nu över chefstränarskapet med ett kontrakt som sträcker sig till våren 2020. Hans första uppdrag blir att leda Ässät i en bortamatch i Helsingfors på tisdag mot IFK.

Kotkaniemi har ett långt förflutet i Ässät både som tränare och spelare.

För tillfället parkerar Ässät på tionde plats i tabellen, sex poäng ifrån en direkt plats till kvartsfinalerna.

Laget har förlorat sju av sina senaste åtta matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport