Hoppa till huvudinnehåll

Hirvonen jämnheten själv – förlorade jämn spurtduell om ny pallplats

Eero Hirvonen.
Eero Hirvonen gick för en pallplats i dagens lopp, men tvingades ge sig på upploppet. Eero Hirvonen. Bild: All Over Press/Heidi Koivunen Eero Hirvonen

Ett potentiellt blåvitt OS-medaljhopp? Eero Hirvonen bevisar tävling efter tävling att han tillhör världseliten i nordisk kombination. I dag var han tiondelar från en ny pallplats.

I fredags klagade Eero Hirvonen på känslan i skidmomentet. Då tappade han placeringar efter en kanoninsats i hoppbacken.

När världscuphelgen i nordisk kombination avslutades i Val di Fiemme i dag var det annat tryck i finländarens åkning. 21-åringen gick ut som nionde man i spåret, men hakade på en klunga och var med i fajten om pallplatserna på slutet.

När det bar av ner mot stadion var det åtta man som gick för andra- och tredjeplatsen. Hirvonen tvingades ge sig på upploppet och slutade femma.

– Som helhet var det en jämn insats. En femteplats är helt okej, säger Hirvonen.

Tre pallplatser

Den unge finländaren har en jämn vinter bakom sig. Nu har han varit bland de tio främsta fem gånger den här vintern – tre gånger på pallen – och framstår som ett potentiellt medaljhopp i OS om en månad.

Världscupledaren Jan Schmid tog hem segern i Italien. I spurtstriden bakom norrmannen var Lukas Klapfer och Fabian Riessle starkast.

Två till finländare knep också världscuppoäng. Arttu Mäkiaho tog en 20:e plats, Hannu Manninen en 28:e plats. Ilkka Herola diskades efter backmomentet på grund av en regelvidrig hoppdräkt.

Resultat:

1) Jan Schmid, Norge 26.19,9
2) Lukas Klapfer, Österrike + 8,0
3) Fabian Riessle, Tyskland + 8,3
4) Johannes Rydzek, Tyskland + 8,6
5) Eero Hirvonen, Finland + 8,9
---
20) Arttu Mäkiaho, Finland + 1.22,5
28) Hannu Manninen, Finland + 1.50,5
Ilkka Herola, Finland diskad

Läs också