Hoppa till huvudinnehåll

Skrabb missar försäsongen – kunde varit värre: ”Hade tur i oturen”

Simon Skrabb i landslaget.
Simon Skrabb spelade i landslaget i höstas. Simon Skrabb i landslaget. Bild: EPA Simon Skrabb

Simon Skrabb har en stressfraktur, men han säger att det kunde ha blivit en längre frånvaro än ett par månader. "Det liknande smärtan från i fjol", säger Jarobekantingen.

I fjol missade Simon Skrabb den första delen av allsvenskan på grund av en spricka i foten. I år missar han försäsongen.

I fredags meddelade Jaroproduktens klubb IFK Norrköping att Skrabb har drabbats av en stressfraktur i foten. Det innebär operation och en missad försäsong.

I en intervju med Norrköpings Tidningar säger Skrabb att den bekanta känslan i foten fick varningsklockan att ringa.

– Det var under en träning jag märkte att något inte stod rätt till, även om det inte var någon större smärta. Det liknande smärtan från i fjol. Jag avbröt och undersökte, det medicinska teamet gjorde ett bra jobb som snabbt kom fram till vad det var, säger han till tidningen.

Ligasäsongen igång i april

Nu väntas Skrabb kunna vara med när ligasäsongen startar i Sverige.

– På ett sätt var det tur i oturen att jag kände igen känslan i foten. Om den här stressfakturen inte hade upptäckts i tid hade det kunna vara ännu värre med längre frånvaro.

Skrabb avslutade sin debutsäsong i Norrköping med att spela nittio minuter i nio av elva ligamatcher i höstas. Den kommande allsvenska säsongen startar den 2 april för ”Pekings” del mot Brommapojkarna.