Hoppa till huvudinnehåll

Domararmbåge resulterade i hjärnskakning – chefstränaren tror att lagkaptenen kan spela i OS

Hockeydamlandslagets kapten Jenni Hiirikoski åkte på en otäck smäll i klubblaget Luleå. Finland inleder OS den 11 februari med en match mot USA. Chefstränaren Pasi Mustonen tror att Hiirikoski klarar sig med tio dagars vila.

Huvuddomaren åkte ihop med Hiirikoski i Luleås försvarszon tidigt i matchen.

– Domaren sänkte henne. Hon såg honom komma, men han såg nog inte henne. Jag vet inte vad han ska in där och göra. På något sätt ska han in i gröten och då sänker han henne, sade Luleåtränaren Fredrik Glader till lokaltidningen NSD.

Hiirikoski fick ledas av isen men var tillbaka på isen i den andra perioden.

– Hon är en professionell atlet, men vi ville inte riskera något i onödan. Kroppen funkade, men det var en ren säkerhetsåtgärd att ta av henne, sade Glader.

"Det ska inte vara någon fara"

Enligt Finlands chefstränare Pasi Mustonen ska det handla om en hjärnskakning.

– Jag har sett videon och pratat med henne. Vi kommer att ha kontakt i dag igen, sade han till Yle Sporten.

Mustonen tror att Hiirikoski är tillbaka i god tid före OS börjar. Finland spelar sin första match den 11 februari mot USA.

– Vår gissning är att det ska räcka med de normala tio dagarna. Hon har inte fått några kraftiga smällar på sistone. Visst var det en rejäl smäll men jag tror inte att det ska vara någon fara.

Luleå vann bortamatchen mot HV71 med 2–1 och är tvåa i ligan. Luleå är bara en poäng bakom ledande Linköping som har spelat två matcher mer.

Bilder från Swehockey och Yle.