Hoppa till huvudinnehåll

Fredricson fick Jerringpriset igen: ”En idé att byta namn på priset”

Peder Fredricson står på scen med priset i handen
Peder Fredricson fick ta emot Jerringpriset för andra året i rad. Peder Fredricson står på scen med priset i handen Bild: Pelle T Nilsson/Stella Pictures/All Over Press Peder Fredricson,Jerringpriset

Även i år har det blivit diskussion om Jerringpriset som delas ut för årets bästa svenska idrottsprestation. Ryttaren Peder Fredricson kammade hem priset för andra året i rad.

När Peder Fredricson förra året tilldelades Jerringpriset uppstod starka reaktioner. Jerringpriset delas ut för årets bästa svenska idrottsprestation och röstas fram av publiken. Många ansåg att det var en röstkupp snarare än en idrottsprestation som avgjorde till Fredricsson fördel.

På måndagskvällen fick Fredricson priset för andra året i rad. Även den här gången har priset rört upp känslorna men Fredricson börjar bli van med diskussionen.

– Alla får ha sina åsikter. Jag är jätte glad över att folk har engagerat sig och tagit sig tid att rösta. Formuleringen är att priset ska tilldelas den som gjort den bästa prestationen och jag tycker att alla gjort fantastiska prestationer.

– Man ska ringa in och rösta och det är där jag tror det skaver för många, säger han till SVT.

Fredricson som vann EM-guld och silver på hemmaplan i Göteborg fick 38 procent av rösterna och vann närmast före simmaren Sarah Sjöström. Fredricson öppnar också upp för att man kanske borde göra om priset.

– Det kanske vore en idé att byta namn på priset eftersom folk ska ringa in och rösta. Det kanske är bra att ha ett namn som passar in på priset

Alla pristagare på idrottsgalan:

Årets nykomling: Armand Duplantis, friidrott

Årets lag: Tre Kronor, ishockey

Årets ledare: Graham Potter, fotboll

Årets manliga idrottare: Daniel Ståhl, friidrott

Årets kvinnliga idrottare: Sarah Sjöström, simning

Årets Prestation: Östersunds FK, fotboll

SVT Sportens Sportspegelpris: Börje Andersson-Junkka

Radiosportens Jerringpris: Peder Fredricson

Läs också

Nyligen publicerat - Sport