Hoppa till huvudinnehåll

Fjärde finländaren i franska fotbollsligan – nu känner 18-årige Stavitski att allting är möjligt

Timo Stavitski, HIFK-RoPS 2017.
Timo Stavitski debuterade i den inhemska ligan i fjol. Timo Stavitski, HIFK-RoPS 2017. Bild: Matti Raivio / All Over Press Timo Stavitski

Timo Stavitski har gjort debut för Caen i den franska fotbollsligan Ligue 1. Stavitski spelade 71 minuter från start i 2–0-segern borta över Bordeaux.

Det tog inte särskilt länge för Timo Stavitski att slå sig in i Caens uppställning.

Han skrev på för klubben i december, blev spelklar när transferfönstret öppnade vid nyår – och på tisdagskvällen startade han en Ligue 1-match.

18-åringen bokföras för ett gult kort i första halvlek och byttes ut i den 71:a minuten. Caen vann kampen i Bordeaux tack vare ett sent avgörande.

Ivan Santini öppnade målskyttet från straffpunkten i den 89:e minuten och Sylvio Ronny Rodelin fastställde slutsiffrorna 0–2 på stopptid. Hemmalagets Paul Baysse kördes ut i samband med straffsituationen.

”Visst känns det otroligt”

Stavitski, som även visade upp sig hos Barcelona före flytten till Frankrike, kostade Caen 600 000 euro. Han gjorde ligadebut hos RoPS i fjol och stod för tre mål på 29 matcher.

I Rovaniemi spelade han främst som ytter, men i Ligue 1-debuten ingick han i gästernas anfallspar högst upp.

– Det gick helt bra, summerar han debuten till Helsingin Sanomat och fortsätter att han nu vill spela vidare – och göra det allt bättre.

– Det här får mig att känna att allting är möjligt. Det kräver bara mycket jobb. Även om jag har ett långt kontrakt visade jag redan på första träningen att jag snabbt vill in på planen. Visst känns det otroligt.

Caen ligger nia i Ligue 1 och möter härnäst serietvåan Marseille på hemmaplan på fredag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport