Hoppa till huvudinnehåll

Bulls tappade ledning mot regerande mästarna – motståndartränaren hyllar Markkanen

Lauri Markkanen i farten mot Stephen Currys Golden State.
Lauri Markkanen i farten mot Stephen Currys Golden State. Lauri Markkanen i farten mot Stephen Currys Golden State. Bild: Tannen Maury / EPA / All Over Press Lauri Markkanen,Stephen Curry,Golden State Warriors,Chicago Bulls

Det såg ut att kunna bli en skräll av rang. Men då vaknade Golden State Warriors superstjärnor. Till slut var det en blygsam period som fällde Chicago Bulls – men det hindrade inte Steve Kerr från att hylla hemmalagets supertalang.

– Han kommer att bli en All Star.

Det konstaterade Steve Kerr, tränare för de regerande NBA-mästarna Golden State Warriors, efter att han lotsat laget till en 14:e bortaseger på raken. Slutsiffrorna mot Chicago skrevs 119–112 till Golden State.

Kerr är lika som Markkanen också en University of Arizona-produkt och medgav efter matchen för Chicago Tribune att han följt med finländarens tag med spänning. Han har rätat ut alla frågetecken, säger han för tidningen.

– Alla visste att han skulle bli en fantastisk trepoängsskytt. Som en stor kille är det en viktig egenskap i dagens liga. Frågan var närmast om han kommer att kunna försvara och göra mer än bara skjuta. Det har han gjort, säger Kerr.

Parerade Currys skott och skapade rubriker

Mot Golden State var det Markkanens defensiva tag som ledde till de största rubrikerna i USA. I början av matchen ”förnedrade” Markkanen Golden States Steph Curry då han blockerade superstjärnans skott – genom att slå tillbaka bollen rakt i ansiktet på honom.

– Han har varit bra i försvaret, och har dessutom visat att han kan göra det mesta i offensiven. Han står inte bara där och försöker skjuta. Samtidigt är han ännu en rookie och kommer att bli bättre på allt, hyllar Kerr.

Elva poäng och åtta rebounds av Markkanen

Matchen såg länge ut att bli en riktig thriller. Bulls inledde poängmakeriet i matchen – i en sekvens där Robin Lopez dunkade bollen över Golden States egna rookie Jordan Bell som skadade sig – och ledde matchen med tre poäng vid halvtidspausen.

Men i den tredje perioden kom Golden State igång. Warriors ångade på och stod för 32 poäng, medan Bulls endast klarade av att svara med tolv pinnar. Till slut blev segermarginalen sju poäng.

– Vi tappade stinget i den tredje kvarten. Vi var med i matchen fram till det, säger Chicago-tränaren Fred Hoiberg efter matchen.

Lauri Markkanen noterades för elva poäng och åtta rebounds i drabbningen. Poängbäst av alla på plan? Golden States Klay Thompson med 38 pinnar. Den ”förnedrade” Steph Curry noterades i sin tur för 30 poäng och nio rebounds.

Efter matchen riktade tränaren Kerr också en eloge åt hela Bulls-organisationen.

– Vi vann inte den här matchen på grund av något speciellt system. Vi vann för att vi har några av världens bästa spelare i truppen. För att nå vår nivå måste man kunna matcha vår mängd talang i truppen. Bulls är på god väg, säger Kerr enligt Chicago Tribune.

Resultat, NBA:

Charlotte – Washington 133–109

Atlanta – New Orleans 94–93

Brooklyn – San Antonio 95–100

Toronto – Detroit 96–91

Chicago – Golden State 112–119
CHI Markkanen 11/8/2

Memphis – New York 105–99

Milwaukee – Miami 101–106

Oklahoma City – LA Lakers 114–90

Sacramento – Utah 105–120

LA Clippers – Denver 104–109

Videobilder från Ruutu+.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport