Hoppa till huvudinnehåll

Fördel Peltonen i OS-kampen – allt avgörs på lördag

Konståkaren Emmi Peltonen i sitt tävlingsprogram.
Emmi Peltonen ligger bättre till i kampen om OS-biljetten. Konståkaren Emmi Peltonen i sitt tävlingsprogram. Bild: EPA / Martin Divisek Emmi Peltonen,konståkning,Europamästerskapen i konståkning 2017

Emmi Peltonen och Viveca Lindfors gick båda vidare från det korta programmet vid EM i Moskva. Peltonen var en dryg poäng bättre än sin landsmaninna i dag.

Mycket står på spel för Emmi Peltonen och Viveca Lindfors i EM. Förutom att de kämpar om framskjutna placeringar så ska det också avgöras vem som får åka till OS.

Finland har en OS-plats på damsidan och den av Peltonen och Lindfors som har det högre säsongsbästaresultatet efter EM får åka till Pyeongchang.

Inför EM var det fördel Peltonen och så är det också efter dagens kortprogram.

Både Peltonen och Lindfors gjorde en del missar i dag men gick enkelt vidare till lördagens fria program. Peltonen fick 52,68 poäng för sin insats medan Lindfors poängsaldo blev 51,62.

De båda blåvita åkarna går därmed en tajt kamp om OS-platsen då det fria programmet avgörs på lördag.

Peltonen ligger på elfte plats efter det korta programmet medan Lindfors är 14:e. Det är dubbelt ryskt i täten inför det fria programmet. Alina Zagitova leder före Jevgenia Medvedeva. Carolina Kostner från Italien är trea.

Hela resultatlistan från kortprogrammet hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport