Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Trump delade ut Fake News-pris och det finns fler sommarjobb i år

Närbild på dagstidning
Arkivbild. Närbild på dagstidning fejknyheter,journalistik,journal,tidningar

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Inrikes:

I dag presenterar vi Sdp:s presidentkandidat Tuula Haatainen. Hon profilerar sig som feminist och ser klimatförändringen och utslagningen som de största säkerhetshoten.

Det börjar så småningom vara dags att söka sommarjobb. Eftersom den ekonomiska situationen blir allt bättre så förväntas antalet sommarjobbsplatser också öka i år. Arbetsgivarna sätter ut sommarjobbsannonserna allt tidigare varje år, så det lönar sig att vara aktiv redan nu.

Behöver vi en kvacksalverilag? Det tycker åtminstone medlemmar i riksdagens social- och hälsovårdsutskott. Diskussionen blev aktuell efter att Päivi Räsänen skrev en insändare i Helsingin Sanomat där hon hänvisade till användningen av silvervatten.

I dag på förmiddagen landar dessutom pandorna Lumi och Pyry på Helsingfors-Vanda flygplats. Därifrån ska de transporteras till sitt nya hem på Ähtäri zoo.

Utrikes:

USA:s president Donald Trump offentliggjorde i natt vinnarna i "Fake news awards" - en tävling där han själv utser de mest oärliga nyhetsförmedlarna. På hemsidan listas totalt elva stycken vinnare. CNN får hela fyra priser för fyra olika rapporter, New York Times får två - Trumps påstådda favoritkanal Fox News nämns inte.

Vädret:

Det fortsätter snöa i hela landet. I södra och mellersta Finland är temperaturen på dagen mellan -2 och -8, i natt mellan -4 och -10. Svag eller måttlig sydlig till ostlig vind.

I norra Finland är det kallare, mellan -10 och -20, lokalt -25. Svag eller måttlig sydlig till ostlig vind.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes