Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Peltonens och Lindfors kamp om OS-biljetten startar med kortprogram

Konståknings-EM fortsätter på torsdagen med en ur finländskt perspektiv högintressant tävling – damernas kortprogram. Med är både Emmi Peltonen och Viveca Lindfors, som fortfarande ska göra upp om platsen i vinter-OS.

Urvalsprocessen är klar: Den åkare som stått för de bästa totalpoängen under säsongen väljs till OS. Innan EM är det Emmi Peltonen som har fördelen på sin sida. Men både och kan ännu förbättra på sina poängskördar.

– Träningarna har gått väldigt bra och känslan är på topp. Jag hoppas på ett rent program och att allt går som tränat, säger Peltonen till Yle.

– Jag tar det här en dag i sänder och försöker att inte tänka allt för mycket på vad som komma skall, tillägger hon.

Peltonens styrka är det konstnärliga, medan Lindfors är starkare tekniskt. Lindfors har också riktat in siktet på att nå formtoppen nu när det gäller som mest.

– Jag hoppas att jag kan prestera så nära mitt maximum som möjligt. Jag vet att jag klarar av pressen och att jag presterar bra i tuffa lägen, säger Lindfors till Yle.

I fjol placerade sig Peltonen elva i EM och Lindfors bästa placering kom för två år sedan då hon slutade på en åttonde plats.

Kortprogrammet pågår som bäst. Av finländarna är Viveca Lindfors ut först, ungefär klockan 15.12 och Emmi Peltonen avverkar sitt program strax därefter. Tävlingarna sänds direkt på Arenan och refereras delvis på svenska av Marianne Nyman.

Tävlingen förväntas vara över klockan 17.10.

Läs mera:

Konståkarna Emmi Peltonen och Viveca Lindfors på ett presstillfälle.

Klart för drabbning – OS-platsen på spel för Peltonen och Lindfors i konståknings-EM

När damerna åker sina kortprogram på torsdag och friprogram på lördag kan varje lyckat eller misslyckat hopp vara avgörande för huruvida det är Emmi Peltonen eller Viveca Lindfors som får åka till Pyeongchang.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport