Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Sista tävlingsveckan innan OS kör i gång – fortsätter Mäkäräinen vinna?

Ruhpolding gav Kaisa Mäkäräinen säsongens första seger. Nu då världscupens sista tävlingsvecka innan OS kör i gång leder Mäkäräinen världscupen. Åker hon till OS som världscupledare?

Tre tävlingar kvar innan OS

Antholz-Anterselva är sista stoppet på världscupen innan OS i Korea. På programmet står sprint, jakstart och masstart. Efter säsongens första seger i Ruhpolding förra veckan är Kaisa Mäkäräinen ute efter fortsatt framgång.

Mäkäräinen har sju pallplaceringar i Anterselva, men seger saknas från den italienska orten. Efter succén förra veckan borde självförtroende vara på topp. Nu är chansen stor att hon bryter den segerlösa sviten.

Själv tror Mäkäräinen att höjden kan bli det största problemet. Banan i Anterselva är 1600 meter över havsytan.

– Man hinner inte vänja sig med höjdskillnaden så här snabbt. Därför kommer höjden att vara i avgörande roll. På vallen känner man sig tröttare än normalt, vilket kan störa skyttet, säger Mäkäräinen till Yle.

Mari Laukkanen tävlar igen

Mari Laukkanen är nu med igen i tävlingssammanhang efter att hon stod över tävlingsveckan i Ruhpolding och koncentrerade sig på att finslipa formen med tanke på OS. Laukkanen har inte varit i samma superba skidform som före säsongen. Nu till Anterselva kommer hon utvilad. Återstår att se om OS-formen börjar visa sig.

De finska damerna har startnummer 7 Kaisa Mäkäräinen, 8 Mari Laukkanen och 51 Laura Toivanen

Sprint damer kl. 15.05 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport