Hoppa till huvudinnehåll

Stadsanställda i Jakobstad kan få behålla sin lunchförmån

måltid med många maträtter
måltid med många maträtter Bild: Derrick Frilund / Yle lunch,mat,bespisning

Det ser ut som om stadens anställda i Jakobstad trots allt får behålla sin lunchförmån. Och nu får också personalen ge sin åsikt om saken.

Förra veckan kom det fram att den subventionerade lunchen för stadens anställda kan avskaffas från och med första april.

Men diskussionerna fortsätter och på samarbetsgruppens möte på torsdag fattade man ett beslut om att fortsätta utreda saken.

- Vi ska skicka ut en enkät till arbetstagarna och höra deras åsikter och så ska vi till nästa möte kolla upp alternativa lösningar till lunchkupongerna, säger huvudförtroendemannen Roland Sundfors.

Staden tog kritiken till sig

Efter förra mötet uttryckte Sundfors sin besvikelse över hur staden agerat då man inte pratat med de anställda om saken.

- Det var jätteposititvt att arbetsgivaren hade tagit kritiken till sig och på ett förtjänstfullt sätt jobbat vidare med det här.

Roland Sundfors.
Roland Sundfors. Roland Sundfors. förtroendeman

I dag betalar staden ungefär en euro och tio cent per lunch. Men det handlar endast delvis om pengar. Logistiken och hanteringen av kupongerna är ett tidsdrygt arbete.

Även Sundfors håller med om att lunchkupongerna är lite passé.

- Det är helt på sin plats att man hittar effektivare metoder för det här.

Sundfors tror att stadens anställda även i framtiden får behålla sin lunchförmån.

- Jag tror delvis att det öppnas tillfällen att äta lunchen som Alerte tillverkar, samtidigt som jag hoppas att lunchförmånen fortsätter, det vill säga att man kan gå ut på stan och äta.