Hoppa till huvudinnehåll

Kaarinan Pojat är årets idrottsförening: "Ett jättefint erkännande för vår förening"

Kim Ekroos och Olli Tuominen tar emot priset för bästa förening för KaaPo.
Kim Ekroos och Olli Tuominen tar emot priset för bästa förening för KaaPo. Kim Ekroos och Olli Tuominen tar emot priset för bästa förening för KaaPo. Bild: Lehtikuva Kaarinan Pojat

Fotbollsföreningen Kaarinan Pojat från S:t Karins valdes till årets idrottsförening vid idrottsgalan.

I den nationella idrottsgalan som direktsändes på Yle på torsdagkvällen premierades landets idrottare och föreningar.

KaaPo kan därmed fira dubbelt i år, då man dessutom i år firar 60 år som förening.

Föreningens ordförande Olli Tuominen och verksamhetsledaren Kim Ekroos var på plats på idrottsgalan och tog emot det prestigefyllda priset.

- Det här var en otroligt fin start på vårt 60-årsfirande. Priset är ett jättefint erkännande för oss som förening. Det var också en stor ära för oss att få gå upp på scenen och ta emot priset. Det här priset är ett resultat av många års bra arbete och alla som har bidragit med insatser för oss förtjänar ett stort tack, säger Kim Ekroos.

Ett 40-tal av föreningens medlemmar deltog också i idrottsgalan som ordnades i Helsingforsarenan.

Läs också

 • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

  Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

  Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

 • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

  Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

  Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

 • Våghalsig kärlek över Finska viken - Herberts plan var att bygga en båt och nattetid smuggla Alice till Finland

  Århundradets kärlekshistoria på Estlotan.

  Den finska soldaten Herbert träffar av en slump den estniska skolföken Alice på kullerstenarna i Reval. Hon har redan pojkvän men Herbert blir blixtförälskad. Sovjetinvasionen skiljer dem åt men Herbert får en galen idé: Han ska bygga en träbåt och trotsa både ryssarnas patrullbåtar och vädrets makter för att göra en livsfarlig resa över havet. Alice vet ingenting om Herberts planer och hon får göra sitt livs svåraste beslut.

Nyligen publicerat - Åboland