Hoppa till huvudinnehåll

Romar en sekund från topp-30 – Svindal vann i Kitzbühel

Andreas Romar.
Andreas Romar. Andreas Romar. Bild: EPA Andreas Romar

Andreas Romar lyckades inte knipa några världscuppoäng i super-G i Kitzbühel. Romar skulle ha behövt åka en sekund snabbare för att ta sig in bland de 30 bästa.

Andreas Romar har tagit världscuppoäng i två tävlingar i vinter, i störtlopp och i kombination.

I super-G har resultaten varit lite sämre men dagens tävling var åtminstone ett litet steg framåt då han gjorde vinterns bästa insats i disciplinen.

Romar som hade startnummer 59 åkte i mål på 41:a plats. Han förlorade med fyra sekunder till dagens segrare Aksel Lund Svindal. Till en placering bland de 30 bästa skiljde det en sekund.

Svindal tog sin 35:e seger i karriären då han vann med en halv sekund före landsmannen Kjetil Jansrud. Det här var Svindals första tävling i Kitzbühel sedan den svåra knäskadan för två år sedan.

Dagens super-G i Kitzbühel blev framskjutet med drygt en och en halv timme på grund av dåligt väder. Arrangörerna valde också att förkorta banan då det snöat mycket under natten.

Världscupen fortsätter på lördag med det klassiska störtloppet i Kitzbühel.

Goggia vann på hemmaplan

I damernas störtlopp i Cortina blev det hemmaseger i form av Sofia Goggia. Italienskan tog sin andra raka seger i störtlopp då hon vann med 47 hundradelar före Lindsey Vonn.

Det blev dubbel amerikanskt på prispallen då Mikaela Shiffrin som leder den totala världscupen slutade trea. Shiffrin som är starkare i teknikgrenarna tog sig upp på pallen i störtlopp för tredje gången den här säsongen.

Resultat:

Herrar:

1. Aksel Lund Svindal NOR 1.30,72
2. Kjetil Jansrud NOR +0,50
3. Matthias Mayer AUT +0,56
4. Hannes Reichelt AUT +0,57
5. Adrien Theaux FRA +0,70
----------------
41. Andreas Romar FIN +4,17

Damer:

1. Sofia Goggia ITA 1.36,45
2. Lindsey Vonn USA +0,47
3. Mikaela Shiffrin USA +0,84
4. Lara GUT SUI +0,93
5. Nicole Schmidhofer AUT +0,99