Hoppa till huvudinnehåll

Så här ser Musiktestets nya videofråga ut!

Kollagebild som presenterar nya musikrebusen i Musiktestet.
Kollagebild som presenterar nya musikrebusen i Musiktestet. Bild: Lasse Grönroos / Yle musik,Rebus

Varje fredag kan Svenskfinlands musikdiggare testa sina kunskaper i det numera traditionella Musiktestet. Efter över 120 veckor har det blivit dags att ytterligare utveckla testet och ta med ett nytt element – en musikrebus!

Varje vecka presenterar vi en ny kort videorebus. Bakom de väl valda och rörliga bilderna som visas döljer sig en känd låt som skall få dig att tänka på en viss artist eller grupp. Den artisten/gruppen är sedan det rätta svaret. Vi ger som vanligt fyra svarsalternativ.

Så här ser den första musikrebusen ut:

I dag, fredag, är det premiär för nya videorebusen i Musiktestet!

Yle Vegas Musiktest kommer varje fredag morgon på svenska.yle.fi.

Mycket nöje! Och lycka till!

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje