Hoppa till huvudinnehåll

Dahlmeier avgjorde i sista skyttet – Mäkäräinen ut som 26:a och i mål som femma

Laura Dahlmeier i Anterselva.
Laura Dahlmeier i Anterselva-spåret. Laura Dahlmeier i Anterselva. Bild: EPA / All Over Press Laura Dahlmeier

Damernas skidskyttejaktstart i Anterselva bjöd på spänning. Det svängde rejält under loppet och allt avgjordes i det sista skyttet där Laura Dahlmeier lyckades, medan Darja Domratjeva och Tiril Eckhoff missade. Kaisa Mäkärinen hade en bra dag och missade bara två skott.

Efter det tredje skyttet gick Eckhoff, Domratjeva och Dahlmeier ut tillsammans, 22 sekunder före en ensam Dorothea Wierer på fjärde plats.

Mäkäräinen hade problem i det tredje skyttet där hon missade sina enda skott i tävlingen.

De tre toppdamerna kom sida vid sida till det sista skyttet. Dahlmeier var kallast där och sköt prickfritt. Domratjeva missade en tavla, Eckhoff två.

Även Wierer var prickfri och gick ut jämsides med Domratjeva, en halv minut före fyran Eckhoff.

Mäkäräinen plockade tre placeringar

De två missarna i det tredje skyttet blev Mäkäräinens enda plumpar i protokollet. Hon var åtta efter det fjärde skyttet men kom i mål som femma.

I spurten mellan Domratjeva och Wierer åkte vitryskan på italienskans stav som bröts. Därefter lät Domratjeva enstavade Wierer åka i mål som tvåa.

Laura Toivanen startade som 33:a och var ute efter världscuppoäng. Finländaren missade ett skott i det andra, tredje och fjärde skyttet och åkte i mål som 45:a.

Resultat, damernas jaktstart (10 km):

1. Laura Dahlmeier (Tyskland) 29:45,0
2. Dorothea Wierer (Italien) +17,3
3. Darja Domratjeva (Vitryssland) +20,2
4. Tiril Eckhoff (Norge) +1:09,9
5. Kaisa Mäkäräinen (Finland) +1:18,4

45. Laura Toivanen (Finland) +4:13,7

På söndag körs damernas masstart (12,5 kilometer) i Anterselva. Därefter fortsätter skidskyttesäsongen med OS-sprint den 10 februari.

Läs mera:

Kaisa Mäkäräinen skakade av sig spökkänslan och klättrade rejält: "Grenen överraskar mig varje gång"

Efter misslyckandet i sprinten i förrgår var Kaisa Mäkäräinen tillbaka på sin egen nivå i dagens jaktstart i skidskyttevärldscupen i Anterselva. Säsongens svåraste och lättaste skytte i samma tävling, säger världscupledaren.