Hoppa till huvudinnehåll

Objudna gäster från Jakobstadstrakten trampade omkring i Kaustbybacke

Hirvensalo slalombacke
Arkivbild från en annan skidbacke än Kaustbybacken Hirvensalo slalombacke Bild: Yle/Linus Hoffman skidcenter,Slalombacken

Ett tjugotal ungdomar från Jakobstadstrakten bröt sig in i skidcentret i Kaustby på lördagkväll för en vecka sedan, ungdomarna hade anlänt i sju bilar till platsen. Skidcentret var stängt men ungdomarna fick igång skidliften och trampade omkring i backen och åkte pulka och snowboard och förstörde delar av ytan i backen.

Lokala ungdomar anlände till platsen och ringde både skidcentrets personal och polisen. Kaustbyungdomarna hindrade de olovliga besökarna från att avlägsna sig genom att placera sina bilar i vägen. De objudna gästerna hade uppenbarligen kommit överens via sociala medier om att åka till Kaustby skidcenter.

Skador för några tusen euro

Skidcentrets ledning bedömer att värdet på skadorna uppgår till cirka 3000 euro. Ungdomarna kan få både böter och bli ersättningsskyldiga för skadorna.

Kriminalöverkonstapel Jaana Takala bedömer fallet som ovanligt och påpekar att det är farligt att på egen hand sätta igång hissmaskineriet. Polisen undersöker fallet som skadegörelse och olovligt bruk.

Skadorna i skidbacken har reparerats och backen är i normal användning.

Artikeln är skriven av Heidi-Maria Harju vid Yle Keskipohjanmaa.

Översättningen är gjord av Kjell Vikman

Läs också