Hoppa till huvudinnehåll

På tv just nu: Kan någon hota Johannes Bö?

Masstarterna i Anterselva är de sista världscuptävlingarna före OS i Pyeongchang. Den som nu lyckas kan lugnt förbereda sig för OS. Den som misslyckas har en del att fundera på under de kommande veckorna.

Mäkäräinen till OS i världscupledning?

Masstarten i Anterselva är skidskyttarnas sista världscup innan de olympiska spelen. Mäkäräinen leder världscupen, 21 poäng före Anastasija Kuzmina. Ledningen kommer hon med största sannolikhet också att behålla över OS.

Upphämtningen i jakstarten ger hopp om att det i dag kommer att bli en tuff kamp om segern. Darja Domratjeva, Dorothea Wierer och Laura Dahlmeier har visat bra form i Anterselva och kommer tillsammans med Mäkäräinen att finnas med i tätstriden. Segern går till den som missar minst på vallen.

Masstart damer klockan 13.20 i TV2 och på Arenan.

Bö ensam favorit

Johannes Bö har varit oslagbar den här veckan i Anterselva. Inget tyder på att han i dag skulle ge någon annan en chans att knipa segern. Bö har varit snabbast i spåret, snabb och säker på vallen samt dessutom gått på ypperliga skidor.

Martin Fourcade och de övriga får troligtvis nöja sig med att kämpa om de övriga pallplatserna.

Masstart herrar klockan 15.50 i TV2 och på Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport