Hoppa till huvudinnehåll

Andra året i Nordamerika – nu ska Puljujärvi få en engelskalärare

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvi spelade starkt i matchen mot Vancouver. Jesse Puljujärvi. Bild: AFP / Lehtikuva NHL,Jesse Puljujärvi

Jesse Puljujärvi har börjat få det att stämma på isen men det engelska språket orsakar fortfarande bekymmer. Puljujärvi berättar nu att Edmonton ska ordna undervisning åt honom.

I sin senaste match gjorde Puljujärvi nytt personligt poängrekord i NHL då han noterades för 1+2 i segern över Vancouver. Puljujärvi valdes också till matchens bästa spelare.

Nu ser 19-åringen fram emot att få det och rulla på också med den verbala kommunikationen, något som har varit utmanande under vistelsen i Nordamerika.

– Jag försöker tala mycket så att engelskan ska bli bättre och jag hörde att laget tänker fixa en engelskalärare åt mig. Det är en bra sak, jag behöver det faktiskt, berättar Puljujärvi i en intervju för nordicbet.

– I träningarna brukar jag aldrig gå först i kön utan vill se på vad de andra gör så att jag med säkerhet ska förstå vad som händer. Idag gick det ett par gånger så att tränaren bytte övning just då jag var längst fram, det var lite jobbigt.

Puljujärvis svaga språkkunskaper har varit på tapeten många gånger redan tidigare. Utvecklingen har varit långsammare än väntat.

– Jag har varit här i nästan två år. Det har varit svårt. Jag hoppas jag lär mig.

Puljujärvi har spelat 30 NHL-matcher den här säsongen och har stått för poängen 9+5.