Hoppa till huvudinnehåll

Lerin och de människor han är nyfiken på

Filip Hammar och Lars Lerin sitter på en fotbollsläktare.
Filip Hammar guidar Lars Lerin i Malmö. Filip Hammar och Lars Lerin sitter på en fotbollsläktare. Bild: SVT Yle Fem,Lars Lerin,Filip Hammar,Vänligen Lars Lerin,säsong 2

Konstnären Lars Lerin ger sig ut för att leta vänner och träffa kreativa människor han är nyfiken på. Nu med en helt ny livssituation i bagaget - Lars och maken Junior har precis blivit föräldrar.

Lars Lerin är konstnär från Värmland som numera bor på Hammarö utanför Karlstad med sin brasilianska man Junior. Andra säsongen av Vänligen Lars Lerin startar på Arlanda där hans son för första gången kommer till Sverige.

Med en liten familj hemma har Lars fått en ny anledning till att ge sig ut för att träffa folk. Mycket frågor om föräldraskap dyker upp och Lars vill gärna prata med andra om den saken - om livet och kanske också lite om konst.

Helena Bergström leder en häst och Lars Lerin ser på.
Helena Bergström och Lars Lerin. Helena Bergström leder en häst och Lars Lerin ser på. Bild: SVT Yle Fem,Lars Lerin,Vänligen Lars Lerin,Helena Bergström,säsong 2

I premiäravsnittet möter Lerin en av sina favoritskådespelare, Helena Bergström. Han trotsar sin hästskräck och följer med henne till stallet för ett avväpnande samtal om kritik, kontrollbehov och överbeskyddande mammor.

I det andra avsnittet träffar Lerin skådespelare Thorsten Flinck som bland annat berättar om missbruket som kraschade hans privatliv.

Öland är skådeplatsen för det tredje avsnittet där Lerin träffar författaren Barbro Lindgren. I hennes hem pratar de om äktenskapsbryderier, fri uppfostran och ett gemensamt favoritämne: döden.

Mer på föräldratemat blir det i avsnitt fyra när Filip Hammar ger Lerin en personlig rundtur i Malmö och funderar kring huruvida Lars bör plastikoperera sig inför sitt första föräldramöte, samt i avsnitt fem när Björn Ranelid berättar om hur skratt och förbehållslös kärlek varit de viktigaste pappaverktygen.

Serien avslutas med ett besök hos författaren Martina Montelius som storhandlar, viker tvätt och diskuterar nervositet med Lerin i Vällingby. Samtidigt preppar Junior ett sprakande ettårskalas hemma på Hammarö.


Orginaltitel: Vänligen Lars Lerin (Sverige / Säsong 2)
6 avsnitt, 30 dagar på Arenan

Produktion: Nexiko för SVT / Nordvision

Första säsongen av Vänligen Lars Lerin (inte visad på Yle Fem) blev en stor tittarframgång i Sverige. På Kristallengalan 2016 vann serien pris för bästa livsstilsprogram och Lars Lerin utsågs till Årets tv-personlighet.

Mer från programmet

Läs också