Hoppa till huvudinnehåll

Utredningen kring Österbybranden i Pargas går trögt

Eldhärjad höghuslägenhet i Pargas.
I den kraftiga branden på Österbyvägen 9 i oktober 2017 omkom en manlig ortsbo. Eldhärjad höghuslägenhet i Pargas. Bild: Yle/Nina Bergman. Pargas,söderby

För två veckor sedan bad Centralkriminalpolisen allmänheten om hjälp med utredningen av Österbybranden i Pargas. En händelse som utreds som dråp och sabotage. Än så länge går dock utredningen trögt.

- Vi har fått in en del tips som vi just nu utreder som bäst. Men utredningen har ännu inte tagit något större steg framåt, säger kriminalöverkommissarie Markus Laine vid Centralkriminalpolisen till tidningen Turun Sanomat.

Polisen är speciellt intresserad av den mörkklädda man som har setts avlägsna sig från bostadshuset på Österbyvägen 9A vid samma tidpunkt som branden.

Signalementet lyder som följer: Mannen är 180-185 cm lång och var klädd i mörka kläder samt hade en huva dragen över huvudet. Dessutom bar han en ryggsäck eller väska.

I branden omkom en man från Pargas född 1997.

- Hur mannen har dött är sekretessbelagt men i vår tekniska utredning har det framgått att mannen omkom som följd av den anlagda branden. Vi utreder fallet som dråp och sabotage, sade kriminalöverkommissarie Markus Laine till Yle Åboland för två veckor sedan.

Enligt Laine har polisen förhört flera personer som misstänkta och vittnen.

Har man tips kan man kontakta polisen på numret 041 362 37 87 eller per mejl på adressen rikosvihje.krp@poliisi.fi