Hoppa till huvudinnehåll

Slutsålt på 19 minuter – alla vill se Arsenal i Östersund

Arsenal firar ett mål.
Arsenal lockar ut svenskarna på fotboll i februari. Arsenal firar ett mål. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Arsenal FC

19 minuter. Så länge tog det innan alla biljetter till matchen Östersund - Arsenal i Europa League den 15 februari tog slut.

Östersund har gått från klarhet till klarhet den gångna Europa League-hösten. Ett succékval följdes av ett succégruppspel – men i slutspelet väntar en minst sagt svår uppgift.

Östersund lottades nämligen mot Arsenal i sextondelsfinalen.

Den 15 februari möter Östersund Arsenal på hemmaplan på arenan som har en kapacitet på drygt 8 000 åskådare och är den minsta som ännu är kvar i användning i turneringen.

– De sista biljetterna på norra sektionen tog slut väldigt snabbt, så nu finns inga biljetter kvar överhuvudtaget. Sedan får vi se hur det blir med biljetter från UEFA, säger Ola Laxvik, biljettansvarig i ÖFK på klubbens webbplats.

Beskedet om slutförsäljningen kom en dag innan Östersund skulle släppa biljetter till allmänheten, det vill säga personer som inte är medlemmar eller innehar ett säsongskort.

Trycket på biljettförsäljningen var stort från första början och det roliga var i praktiken över på 19 minuter.

– Långt ifrån alla medlemmar kom fram på nätet och kunde köpa biljetter och många fick vända i kön utanför shopen. Det var väldigt många som tävlade om ett förhållandevis litet antal biljetter i och med att vi har den minsta arenan i Europa League. Förtur har inneburit en möjlighet men vi har hela tiden varit tydliga med att förtur inte är detsamma som platsgaranti, tillade Laxvik om hemmamötet den 15 februari.

Sju dagar senare, den 22 februari, spelas returmötet i London.