Hoppa till huvudinnehåll

Stockmann samarbetsförhandlar - 95 jobb i fara

Stockmanns varuhus i centrum av Helsingfors.
Stockmanns varuhus i centrum av Helsingfors. Bild: Mostphotos Stockmann,Stockmann (Helsingfors centrum),varuhus,Helsingfors

Stockmann inleder samarbetsförhandlingar inom sina stödfunktioner i Finland. Förhandlingarna berör ca 350 anställda inom leverans-, ekonomi- och HR-funktionerna.

Sammanlagt kan 95 personer få gå. Antalet expediter minskas inte.

Samtidigt anställs mellan 30 och 40 personer som är kunniga inom den digitala verksamheten, eftersom näthandeln är den snabbast växande säljkanalen.

Avsikten med effektiveringsåtgärderna är att få till stånd inbesparingar på minst åtta miljoner euro på årsnivå.

Fastighet i St Petersburg utan köpare

Kauppalehti citerade på måndagen nyhetsbyrån Bloomberg och den ryska tidningen Kommersant som skrev att den potentiella köparen av Stockmanns varuhusfastighet i St Petersburg inte längre är intresserad.

Köparen, det Cypernregistrerade investeringsbolaget 01 Group, medgav uppgifterna.

Om köpet inte blir av är det ett bakslag för Stockmann. Fastigheten har varit Stockmanns trumfkort i företagets lånearrangemang skriver Kauppalehti.

Stockmanns vd Lauri Veijalainen säger till Yle Nyheter att fastigheten fortfarande är till salu, och att man förhandlar med flera köpare.

- Fastigheterna är viktiga för oss, de utgör en solid bas. Vi undersöker möjligheten att sälja Nevsky Center i St Petersburg, det skulle möjliggöra en minskning av skulderna säger Veijalainen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes